Borult idő várható a mai napon, de lesz, ahol kisüt a nap

A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.

Magyar Nemzet
Forrás: Met.hu/Köpönyeg2022. 11. 30. 6:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Általában borult idő várható, az északkeleti, keleti megyékben lehet vékonyabb a felhőzet, ott több-kevesebb szűrt napsütés is valószínű – írja a Met.hu.

Az ország délnyugati felén gyenge eső, az Alpokalján havas eső, a magasabb hegyekben (főleg a Soproni- és a Kőszegi-hegységben) gyenge havazás is lehet. 

Az északkeleti, északi szél csak néhol élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul. Késő estére –3 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Forrás: Met.hu

Az ország északkeleti, keleti felén vékonyabb, szakadozottabb lesz a felhőzet, másutt túlnyomóan borult marad az ég. 

A délnyugati, nyugati megyékben gyenge eső, az Alpokalján havas eső, gyenge havazás előfordulhat. 

A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet –5 és +3 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Folytatódik a frontmentes, őszi időjárás. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését – írja a Köpönyeg.hu.

 A hajnali gyenge fagy, illetve párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet.

 Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A párás levegő kifejezetten kedvez a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének, ezért várhatóan megszaporodnak ezek is. Sokaknál (főleg gyermekeknél) jelentkezhet nátha és köhögés. 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.