Családbarát köznevelési intézmény díjakat adtak át a Pedagógus Expón

Ötödik alakalommal tartották meg a Pedagógus Expót, amelynek idén a Budapest Kongresszusi Központ adott otthont. Az egész napos rendezvény Balatoni Kata főszervező kezdeményezésére indult azzal a céllal, hogy a pedagógusokat szakmailag és emberileg is motiválja. Az eseményen a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom első alkalommal adta át a Családbarát köznevelési intézmény díjakat.

Szabó Réka Zsuzsanna
2022. 11. 05. 20:16
null
Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Öt éve ugyanaz az elv, ami a megrendezés mögött áll, hogy egy olyan napot töltsünk együtt mi, pedagógusok, ahol szakmailag és emberileg is együtt lehetünk, töltődhetünk, ami erőt és motivációt ad – mondta lapunknak Balatoni Kata. Az esemény főszervezője – aki néptáncpedagógus és neveléstudományi kutató is – a számtalan szakember közül kiemelte Pécsi Ritát, aki az élet szolgálatáról tartott előadást, Vass Vilmost, aki a tanulás reneszánszát fejtegette, Csiky Miklóst, aki egy ADHD-körképet adott a hallgatóságnak, illetve Varga Lászlót, aki a háláról, a csendről és a nevelésről beszélt. 

Balatoni Kata a Családbarát köznevelési intézmény díj átadóján úgy fogalmazott: a saját családunkban, a munkahelyünkön és a társadalomban is családként funkcionálunk. Kifejtette: a díjnál is fontosabb az a szemlélet, az az új út, amit a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalommal közösen el tudnak indítani a köznevelésben. 

Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke elmondta, a Családbarát köznevelési intézmény díjat azért hozták létre, mert azt remélik, hogy ez majd szemléletváltást hoz az oktatásban. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, a zsűri tiszteletbeli elnöke a család- és emberszeretet, valamint az emberi minőség fontosságól szólt, emellett arra hívta fel a figyelmet, hogy aki derűsen él, szereti az embereket és az életet, megkapja jutalmul az egészség ajándékát is, de mindez csak egységben és együttműködve képzelhető el.

Az idén létrehozott elismerést a Csetényi óvoda és minibölcsőde, a fehérgyarmati Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, a Zugligeti Általános Iskola, az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlógimnáziuma, illetve a Nicola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium és Könyvtár képviselői vehették át.

Az egész napos eseményen számtalan kiállító mutatta be termékeit, az érdeklődők nemcsak előadásokon, hanem workshopokon és kerekasztal-beszélgetéseken is részt vehettek, illetve tapasztalatot cserélhettek a bölcsődei, az óvodai, az iskolai, a nemzetiségi és a határon túli magyar intézményekről.

Borítókép: A Családbarát köznevelési intézmény díj átadója (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.