Drogos embercsempészt tartóztattak le a hétvégén

Letartóztatta hétvégén az illetékes nyomozási bíró azt az embercsempészt, aki drog hatása alatt vezette csempészautóját és migránsokat szállított. A Veszprém megyei rendőrök Ajka-Bakonygyepesnél állítottak meg egy magyar rendszámú kistehergépkocsit, amelynek rakterében 14 illegális, magát szírnek és afgánnak mondó, de semmilyen irattal nem rendelkező migráns utazott. Elfogták a 22 éves szír embercsempészt is, akiről kiderült, drogot fogyasztott.

2022. 11. 20. 15:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letartóztatta hétvégén az illetékes nyomozási bíró a drogos embercsempészt. Emlékezetes, a KR NNI nemzetközi bűnözés elleni főosztály nyomozóinak jelzése alapján a Veszprém megyei járőrök még november 14-én délelőtt a 8-as számú főúton, Ajka-Bakonygyepes belterületén állítottak meg egy magyar rendszámú kisteherautót. 

A járművet egy 22 éves szír férfi vezette, amelynek rakterében az egyenruhások további 14 külföldi férfit találtak. A magukat szír és afgán állampolgárnak valló utasok a jogszerű magyarországi tartózkodásukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

A magyar rendszámú Mercedes kisbuszban szállította a migránsokat az embercsempész (Fotó: Police.hu)

A sofőrt a rendőrök elfogták és előállították a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol – kihallgatása során – felmerült kábítószer fogyasztásának gyanúja, így ellene kábítószergyorstesztet alkalmaztak, amely THC- és amfetaminszármazékokra pozitív eredményt mutatott. 

 

A 22 éves fiatalember ellen – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett és járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A nyomozók javaslatot tettek a szír elkövető letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen, amellyel a vádhatóság egyetértett, majd a bíróság letartóztatta a férfit.

Az illegális bevándorlók ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről a magyar jogszabályoknak megfelelően a rendőrség intézkedett.

(A videóban közölt hanganyag csak egy részlete a teljes rádióforgalmazásnak.) 

Borítókép: Szírnek és afgánnak mondták magukat az elfogott migránsok (Fotó: Police.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.