Elhunyt Szentkirályi András, lapunk egykori munkatársa

Családja, barátai és volt kollégái gyászolják.

Magyar Nemzet
Forrás: Pestisrácok.hu2022. 11. 03. 14:42
Forrás: Pestisrácok.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány nappal 65. születésnapjának betöltése előtt elhunyt kollégánk, Szentkirályi András újságíró, lapszerkesztő. „Golyó”, ahogy a szakmában mindenki becézte, egy banális baleset folytán és annak kórházi szövődményében vesztette életét. Andrást a PestiSrácok.hu szerkesztősége, családja, barátai és volt kollégái gyászolják

– adta hírül honlapján a PestiSrácok.hu. 

A Magyar Nemzet egykori szerkesztőjeként is ismert újságíróról azt írták: A sajátos, fanyar humorú, mosolygós és jó kedélyű Szentkirályi András csak akkor mordult fel, ha valaki nem adta le időben és kellő számú „flekk” hosszúságban a megírt cikket. 

– A klasszikus, régi vágású újságírók közé tartozott, a ma már egyre kevésbé létező, nagybetűs szakma képviselője volt. Az ELTE-n tanárnak tanult, majd a kilencvenes évektől a Magyar Hírlapnál, az induló Napi Magyarországnál, a Magyar Nemzetnél és (a G-nap után) a PestiSrácok.hu-nál dolgozott. Hírlapíróként, parlamenti tudósítóként kezdte pályáját, majd belpolitikai szerkesztőként, nálunk pedig lapszerkesztőként folytatta. Sokan emlékezhetnek a magyar nemzetes „hírfejeire”, azaz a rövid hírek tetejére írt ironikus, csattanós karcolataira. Nem szaladt el az új idők kihívásai elől, balesete napján is az új online videószerkesztő használatát tanulta, bár a vloggerkedéssel azért nem próbálkozott meg – idézték fel a nekrológban.

Hozzátették: 

Golyó vérbeli szerkesztő volt, aki pontosan ismerte a politika jellemét, a tudósítás és a hírszerkesztés régebben kőbe vésett szabályait. Tudott olvasni a sorokból és a sorok között, mindenhez volt háttere és előismerete. Szerettük mi is, ahogyan minden munkahelyén szerették. Szerénységéért, (szigorúan munka utáni) bohémságáért, amiért mindenkihez volt egy jó szava. Ő is szomjazott a baráti, munkahelyi társaságra, hiszen családtagjainak jó részét elveszítette.

Borítókép: Szentkirályi András (Fotó: Pestisrácok.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.