időjárás -1°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

Folytatódik a frontmentes, őszi időjárás

Magyar Nemzet
Forrás: Met.hu/Köpönyeg
2022.11.27. 07:13 2022.11.27. 09:43
Folytatódik a frontmentes, őszi időjárás

A látási viszonyok jórészt javulnak, de alapvetően erősen felhős, párás időre lehet számítani – írja a Met.hu.

A Dunántúlon válhat szakadozottá a felhőzet. 

Számottevő csapadék az ország jelentős részén nem várható. Északkeleten szitálás, a hegyekben ónos szitálás, esetleg jelentéktelen havas eső, hószállingózás előfordulhat. Az északi, északnyugati szél mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között valószínű.

Forrás: Met.hu

Éjjel ismét terjeszkedik a köd és a rétegfelhőzet, amely hétfő hajnalra nagy területet boríthat be. 

Számottevő csapadék nem valószínű. 

A ködös, rétegfelhős tájakon szitálás, fagypont alatti területeken, hegyeken ónos szitálás, jelentéktelen hószállingózás előfordulhat. A délkeletire, keletire forduló szél többnyire mérsékelt marad, hajnalban Sopron környékén kísérhetik élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet –4 és +3 fok között alakul, az alacsonyabb értékeket az északkeleten és a fagyzugokban mérhetjük.

Orvosmeteorológia

Folytatódik a frontmentes, őszi időjárás – írja a Köpönyeg.

A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. 

A hajnali fagy, illetve párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. 

A párás levegő kifejezetten kedvez a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének, ezért várhatóan megszaporodnak a légúti megbetegedések is. 

Sokaknál (főleg gyermekeknél) jelentkezhet nátha és köhögés.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.