Gyűlöletkeltő rendezvényét is amerikai pénzből szervezte Márki-Zay Péter

A szeretetországot építő politikus „gyűlölet és összefogás” politikáját is külföldről finanszírozzák.

Magyar Nemzet
2022. 11. 07. 13:09
null
20220312 dunaharaszti marki zay peter kampanyol havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kampánya és egyes tiltakozó pedagógusok mellett Márki-Zay Péter egy gyűlöletkeltő „szabadegyetemet” is finanszírozott az amerikai támogatásokból – írta meg a Drót.hu. A portál arra hívta fel a figyelmet, hogy 2022. szeptember 2–4. között rendezték meg Pilismaróton a Mindenki Szabadegyeteme elnevezésű rendezvényt, ahová Márki-Zay Péterék olyan illusztris vendégeket hívtak előadni, mint például Juhász Péter, Havas Henrik vagy éppen Bart István. A résztvevők számáról nem sokat lehet tudni, de a nyilvános felvételek alapján néhány tucat fő tekinthette meg a magyar politika NB II-jének rangadóit – fogalmaz a Drót.hu.

Az ügy érdekessége, hogy Márki-Zay Péter Tóta W. Árpádra hivatkozva meghirdette a „gyűlölet és összefogás” politikáját.

Ahogy az alábbi videórészletben is hallatszik, Márki-Zay az egyik beszélgetés során úgy fogalmaz, 

„(…) kell legyen az emberekben egy elemi düh, vagy ahogy a Tóta W. Árpád mondta tegnap, gyűlölet. Igen, nem szeretet és összefogás kell, hanem gyűlölet és összefogás kell”.

A Drót.hu rámutat, hogy ezt a nyilvánosan gyűlöletet szorgalmazó összejövetelt is külföldi pénzből finanszírozták. Erről szintén a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje vallott még augusztus végén, Gulyás Balázs műsorában. Márki-Zay elmondta, hogy az Egyesült Államokból kapott pénzből több tízmilliós összeg maradt meg, amiből ők „civil pályázatokat” fognak indítani,

 

de leginkább a másodikától kezdődő, harmadikán és negyedikén tartó szabadegyetemet például fogjuk ebből finanszírozni

 

– mondta.

Márki-Zay gyűlöletre felhívó akciója nem is maradt eredménytelen. A különböző balos tüntetések agresszív hangneme mellett az is erre utalhat, hogy a hétvégén a köztévénél Márki-Zay rokona, Hadházy Ákos tüntetésén fáklyákat kezdtek dobálni.

Az MTVA-székház előtti tüntetésen a demonstrálók be akartak jutni az épületbe, a szervező Hadházy nem tudta kézben tartani az eseményeket. Többen fáklyákat dobáltak a köztévé egyik portája elé, a rendőröknek kellett poroltóval közbelépni és kezelni a helyzetet. 

Borítókép: Márki-Zay Péter, a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje (Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.