Gyújtogatni próbáltak a tüntetők a köztévé előtt + galéria

Hadházy Ákos független képviselő hibrid forradalomról álmodozott a nemzeti gyásznapon

Munkatársunktól
2022. 11. 04. 21:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyújtogatni próbáltak a tüntetők a köztévé előtt – tudta meg lapunk a Hadházy Ákos által a budapesti köztévé székháza elé szervezett tüntetésről. Hadházy nem tudta kézben tartani az esti eseményeket, többen fáklyákat dobáltak a köztévé egyik portája elé, a rendőröknek kellett poroltóval közbelépni és kezelni a helyzetet. A megmozdulásról az M1 Híradója élő képekkel jelentkezett be.

Hadházy Ákos blokád alá kívánta vonni az általa hazugsággyárnak tartott MTVA székházát, ezért arra kért mindenkit, pénteken délután fél 6-ra menjenek a Kunigunda útjára. Úgy gondolta, hogy hibrid forradalom kell a jelenlegi kormány választáson történő legyőzéséhez. Szerinte oly módon kell tüntetni, hogy a mindennapi életvitel során is kellemetlenségekkel járjon. 

Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere szerint Ukrajnában naponta fiatalok ezrei halnak meg Putyin orosz elnök miatt, és szerinte a kormány az oka annak, hogy Magyarország újra a történelem sötét oldalára állt. Úgy vélte, putyini propaganda folyik ebben az épületben is, aminek eredményeként hamarosan ki fogunk lépni az Európai Unióból és NATO-ból is.

Ungváry Krisztián történész úgy fogalmazott: „hazudni nemcsak durva valótlanságok ömlesztésével” lehet, hanem kérdéssel és „álnemzeti álkonzultációval”, „álpártokkal és álparlamenttel”, továbbá még ezernyi más eszközzel. Varga Orsolya tanár arról beszélt: elvették tőlük a biztonságot, a nyugalmat, „megritkult körülöttük a szabadság levegője”. Helyébe a hazugság, a gyűlölködés, a megfélemlítés lépett, és már a megélhetésük is kétséges – mondta. A pedagógus felszólalása végén azt hangsúlyozta, hogy tanár nélkül nincs jövő. 

Borítókép: A Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő által meghirdetett tüntetés résztvevői az MTVA óbudai székháza előtt 2022. november 4-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.