időjárás 3°C Aranka 2023. február 8.
logo

Ismét bekerült a régió legjobb üzleti iskolái közé a Corvinus

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.11.11. 10:41 2022.11.11. 10:52
Ismét bekerült a régió legjobb üzleti iskolái közé a Corvinus

– A világ ezer legjobb üzleti tudományokkal foglalkozó egyeteme és kara vezetőinek szavazatai alapján a Budapesti Corvinus Egyetem harmadik helyezést ért el a 21 országból versengő kelet-európai üzleti iskolák között – közölte az intézmény az MTI-vel pénteken. Mint írták, az Eduniversal 2022. évi világkongresszusának az idén az American University in Cairo School of Business adott otthont, a díjátadót november 1-jén tartották. 

Kiderült: a Corvinus a megosztott harmadik helyezést a Szentpétervári Állami Egyetemmel közösen érte el.

Továbbá napvilágot látott, hogy a régiós rangsor élén, szintén megosztva, a Prágai Közgazdaságtudományi Egyetem és a Ljubljanai Egyetem áll, a második helyet a Varsói Közgazdaságtudományi Egyetem szerezte meg. A Budapesti Corvinus Egyetem részéről Fehér Péter, a nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője vette át az elismerést.

A közlemény idézte Fehér Pétert, aki úgy fogalmazott, a rangos díj azt mutatja, hogy jó úton járnak az egyetem stratégiai céljának eléréséhez: ahhoz, hogy 2030-ra Közép-Európa vezető felsőoktatási intézménye legyen a Corvinus a gazdaság- és társadalomtudományok területén. 

Külön örömmel tölt el, hogy a versenytársaink szavazatait tükrözi a rangsor, és elismerik erőfeszítéseinket, oktatási, kutatási eredményeinket

–  fogalmazott.

A párizsi központú Eduniversal üzleti felsőoktatási rangsorok készítésével és üzleti képzést nyújtó felsőoktatási intézmények értékelésével foglalkozó rangos nemzetközi ügynökség, amely 15 éve ad ki rangsorokat, a több mint 150 országot vizsgálva a világ kilenc régiójában, köztük az ezer iskolát 21 országból magába foglaló kelet-európai csoportban. A rangsor a csoportot alkotó intézmények rektorainak és dékánjainak szavazatai alapján készül, akik arra a kérdésre válaszolnak, melyik egyetemet ajánlanák a diákjainak, ha azok az egyetemükön kívül, a régióban szeretnének tanulni.

– A Budapesti Corvinus Egyetem Magyarország vezető egyeteme a gazdasági és társadalomtudományi képzések területén. Az alapítványi fenntartású, megújuló Corvinus Egyetemen jelenleg csaknem 12 ezer hallgató tanul, köztük kétezer külföldi diák 

– írták a közleményben.

Borítókép: A Budapesti Corvinus Egyetem (Fotó: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.