Kubatov Gábor: Ki kell követelni a békét Európában

A kormány az emberek oldalán áll. Teljesen nyilvánvaló, hogy Brüsszel elhibázta a szankciós politikáját. Jól láthatóan attól a naptól kezdve, amikor a szankciókat bevezették, elszabadultak az energiaárak és ez mindent tönkretesz körülöttünk – hangsúlyozta a 888.hu-nak adott interjújában Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke, országgyűlési képviselő, az FTC elnöke. A Fradival kapcsolatban kijelentette a portálnak: „Nem vagyunk a csúcson."

Magyar Nemzet
Forrás: 888.hu2022. 11. 30. 19:06
null
Fotó: Nándor Vörös
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egészen példátlan Európában, hogy az Egyesült Államokban bejegyzett civil szervezet több mint hárommilliárd forintot tol bele a baloldal választási kampányába

 – hangsúlyozta Kuvatov Gábor, a Fidesz alelnöke, országgyűlési képviselő, az FTC elnöke a 888 kérdéseire válaszolva. 

Mint mondta: a kérdés az, vajon ezért a pénzért – ami többszöröse a hazai kampányfinanszírozásnak – cserébe mit kellett teljesíteni.  Felhívta a figyelmet arra is, a fejenként 272 millió forintból gazdálkodó ellenzék így jóval több pénzből kampányolt, mint a jobboldal. Kubatov Gábor rámutatott: példa nélküli, hogy egy titkosszolgálat erre rájön, kivizsgálja, és ott nem nyomokat, hanem bizonyítékokat talál. Márki-Zay Péterrel kapcsolatban úgy fogalmazott: nagy türelmet igényel a kommunikációja.

A Fidesz alelnöke a nemrégen véget ért amerikai félidős választásokról is beszélt az interjúban: mint mondta a republikánus többség közelebb vihet minket az európai békéhez, az ukrán–orosz háború lezárásához.

Kubatov úgy látja: a republikánus oldalon csak jó jelöltek vannak, míg a demokratáknál nem látja azokat, akik esetleg győzni tudnának. 

Bizakodásra okot adó a jelenlegi helyzet

 – mondta. 

Az európai politikára is rátekintettek a beszélgetés során: a felerősödött migrációellenes hangokban – utalva az olasz és osztrák politikusok kommunikációjára – szintén biztató jeleket lát. 

Az FTC elnöke kitért arra is: a keresztény és zsidó kultúra egymást erősíti,  a magyar–izraeli kapcsolatok már jó pár éve harmonikusak. 

Az időközi választásokról szólva elmondta a lapnak: Budapesten vannak előremutató változások, azonban szerinte a 13 időközi választásból nem kilencetet, hanem mindet meg kellett volna nyerni, ennek ellenére komoly fordulatnak nevezte a változásokat. 

Kubatov Gábor a leendő kormánypárti főpolgármesterről is vázolta elképzeléseit: mint mondta, a külvárosból kell főpolgármester-jelöltet választani. 

Torkig vagyok a belvárosi okoskodó, ámde tétlen balliberális értelmiséggel. Akik bár csinálnak néhány kulturális intézetet, színházat – viszonylag jól –, de az összkép borzalmas, a teljesítményük kritikán aluli. Egy ilyen fővárosban, mint Budapest, ez megengedhetetlen. Olyan jelöltre van szükségünk, aki nem a balliberális értelmiség kegyeit keresi, ez ugyanis kontraproduktív. A liberálisok ugyan ezt elvárják, de cserébe soha nem tesznek semmit. Egy ember volt, Tarlós István a jelöltjeink közül, aki nem egyezkedett és kétszer megnyerte a választásokat

 – fogalmazott. 

A kormány az emberek oldalán áll. Teljesen nyilvánvalóan elmondja, hogy Brüsszel elhibázta a szankciós politikáját. Jól láthatóan attól a naptól kezdve, amikor a szankciókat bevezették, elszálltak az energiaárak, az infláció és ez tönkretesz mindent körülöttünk

 – elemezte a politikus a Fidesz újra felívelő népszerűségének okát. Azt is elmondta, szerinte a szankciók visszafogják a gazdaságot, mert csak nagyon drágán tudunk termelni, ami veszélybe sodorja a munkahelyeket Magyarországon.

Kubatov Gábor arról is beszélt: szerinte a baloldalt még mindig Gyurcsány Ferenc vezeti, és hiányzik a szellemi kvalitás, a kormányzóképesség. 

A háborúról szólva arra tért ki a Fidesz alelnöke: a baráti körében és politikustársai között azt látja, hogy mindenki alig várja már, hogy végre tárgyalóasztalhoz üljenek a felek, hogy elkezdődjenek a béketárgyalások. 

Hogy valamilyen módon el lehessen érni, ne adj’ isten, ki lehessen könyörögni, hogy béke legyen Európában

– idézte fel ismerőseit. 

 

A nemzeti konzultációkról is beszélt a 888.hu-nak az FTC elnöke. Mint mondta: egyes országokban pellengérre állítanak bennünket, pedig ez maga a demokrácia. 

Azt is gondolom, hogy Nyugat-Európában liberális médiatúlsúly van, hogy ott a konzervatív, a migráció- vagy szankcióellenes emberek nem mernek megszólalni.

– fejtette ki véleményét. 

 

Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester ellenséges nyilatkozatára – miszerint közpénzcsilliárdokból összejön az európai középmezőny alja – is kitértek a beszélgetésben. Kubatov Gábor azt mondta: 

nagy türelmet igényel a politikus asszony viselkedése.

Hozzátette, korábban arra kérte Baranyit, ne keverjék bele a Ferencvárost a politikába. 

Elmondta: az Európai Uniónak szigorú előírása szerint nem lehet harminc százaléknál több állami pénz egy csapat költségvetésében, és betartják az UEFA előírásait. 

 

A Fradiról még megjegyezte: úgy érzi, nincsenek a csúcson, van feljebb. 

Tavasszal három párharcra vagyunk az Európa Liga döntőjétől

– hangsúlyozta. 

Kiemelte: a nagy győzelmek után azt gondolják, hogy a magyarok képesek erőn felüli teljesítményre, amit a válogatott neve is fémjelez:  

Úgy tudunk kimenni egy meccsre, hogy változott a hozzáállás. Most már azt kérdezzük: félünk a németektől? Nem! Féljenek ők. Félünk az angoloktól? Nem, nem félünk egyáltalán. Féljenek tőlünk ők

– fejtette ki. 

Borítókép: Kubatov Gábor (Fotó: 888.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.