időjárás 6°C Ambrus 2022. december 7.
logo
Szarvason szervezik meg a Járd végig! projekt zárórendezvényét

Négynapos tanulmányi út a határon túli magyar diákoknak

Magyar Nemzet
2022.11.23. 16:14 2022.11.23. 17:37
Négynapos tanulmányi út a határon túli magyar diákoknak

Holnap Szarvason szervezik meg a Járd végig! projekt zárórendezvényét, amely bemutatja 2018–2022 közötti időszak eredményeit. Mint ismert, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Határtalanul Magyarországon! című program elemeként négynapos tanulmányi utat biztosított közel 6500 határon túli magyar diák számára, lehetővé téve az iskolán kívüli, élményalapú tudásszerzést.

A 12–15 év közötti tanulók a program keretei között ellátogattak több természeti, történelmi és kulturális látnivalókban bővelkedő magyarországi kirándulóhelyre, ismert történelmi események helyszínére. 

A kirándulások alkalmával a diákok élménypedagógiai előadások segítségével érzékletes történelmi, földrajzi és kulturális ismereteket szerezhettek Magyarországról. A közösségi programon belül magyarországi fogadóiskolák tanulóival találkozhattak, erősítve személyes kapcsolatukat Magyarországgal és a magyar nyelvvel. 

A projekt másik kiemelt célja volt, hogy a hazai és külhoni magyar pedagógusok szakmai együttműködését, tapasztalatcseréjét ösztönözze. 

A Járd végig! projekt fontos célja volt a felzárkóztatás: a hátrányos helyzetben elő, külhoni magyar tanulók számára történő esélyegyenlőség biztosítása. A holnapi programon beszédet mond egyebek mellett Latorcai Csaba miniszterhelyettes és Babák Mihály, Szarvas polgármestere, valamint Schaffer Beatrix alprojektvezető is.

A Járd végig! projektről további információ ITT érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Facebook)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.