Önkormányzati alapítványi elnök szervezte a politikai tüntetést

Noha napok teltek el a salgótarjáni október 23-i megemlékezés óta, nem csitulnak a kedélyek a nógrádi megyeszékhelyen. Helyben amiatt háborodtak fel, hogy a baloldali politikusok teljesen rátelepedtek a pedagógusok tiltakozó akciójára. Megdöbbentek azon is, hogy egy olyan közéleti személyiség szervezte a politikai síkra sodort tüntetést, aki helyben egy önkormányzat által fenntartott, közpénzből működő alapítvány kuratóriumi elnöke.

2022. 11. 08. 10:03
Pakodi Beáta középen, Berki Sándorral (balra) és Szabó Tímeával a salgótarjáni futóverseny rajtjánál Forrás: Pakodi Beáta Facebook-oldala
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Salgótarjánban harminc éve minden október 23-i megemlékezés egyik központi rendezvénye egy futóverseny, amelyen a város diákjai vesznek részt, a fiatalok így tisztelegnek a hősök emléke előtt. Rengeteg tanuló, tanár és szülő gyűlik ilyenkor össze az 1956. december 8-i sortűz helyszínén.

A salgótarjáni pedagógusok egy része idén erre a napra demonstrációt szervezett. Helyi forrásból úgy értesültünk, a szervezők azt ígérték a résztvevőknek, hogy csak a futóverseny kezdetéig tart a tüntetés, aztán minden pedagógus megy a gyerekekhez és végzi a feladatát. Az események azonban némiképp másképp alakultak.

A Salgótarjáni Aktuális Facebook-oldal többek között amiatt háborog, hogy a politika rátelepedett a tüntetésre.

Sok tisztességes, jó szándékú, a szakmáját szerető pedagógus mellett, ahogy ez várható volt, megjelentek az oda nem illő haszonlesők is. Valahol mindenki számított erre, hogy így lesz, hiszen a vér nem válik vízzé, ismerjük a komcsikat, nem meglepetés számunkra a tüntetésre történő rátelepedésük. Kár volt érte, mert így egy tiszta ügy politikai gellert kapott

– mutattak rá a Facebook-oldalon.

A közösségi oldalon fel is sorolták azokat a résztvevőket, akik szerintük politikai rendezvénnyé tették a pedagógusok melletti helyi tüntetést. A mellékelt fotók tanulsága szerint mások mellett megjelent a megmozduláson két párbeszédes országgyűlési képviselő, Szabó Tímea és Berki Sándor, továbbá ott volt Huszár Máté (MSZP) salgótarjáni alpolgármester is, aki – mint írják – tevékeny szerepet vállalt a zagyvarónai, somoskőújfalui iskola bezárásában, a Május 1. úti óvoda kiüresítésében és a főiskola elsorvasztásában.

Továbbá jelen volt a tüntetésen egy másik salgótarjáni alpolgármester, Dániel Zoltán (DK), Galló Júlia (MSZP) kabinetfőnök és Godó Beatrix (DK) volt országgyűlési képviselőjelölt is.

– Rajtuk kívül még legalább egy tucat baloldali aktivista vett részt az eseményen – írta a közösségi oldal. Hozzátették: a pedagógustársadalom hangját meghallani kötelesség, a baloldali haszonlesőkre azonban semmi szükség.

Úgy tudjuk, sokakat irritál helyben az is, hogy a tüntetést egy olyan helyi tanító, Pakodi Beáta szervezte, aki a városi önkormányzat által működtetett Salgótarján Jövőjéért Közalapítvány kuratóriumának elnöke. A Salgótarjáni Aktuális szerint Pakodi Beáta ráadásul tiltakozó táblával a nyakában a futóverseny rajtjának közelébe is odament, és lelkesen fotózkodott Szabó Tímeával és Berki Sándorral. Oda vitte a politikát, ahová nem való.

Borítókép: Pakodi Beáta középen, Szabó Tímeával és Berki Sándorral (balra) a futóverseny rajtjánál (Forrás: Pakodi Beáta Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.