Szitálás, gyenge eső a délutáni és esti órákban előfordulhat

A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult tájakon 12 és 16 fok között alakul.

Forrás: Met.hu/Köpönyeg2022. 11. 01. 7:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napközben a látási viszonyok fokozatosan javulnak, és az ország délnyugati felén a rétegfelhőzet is egyre nagyobb területen felszakad, feloszlik, és naposra fordul az idő – írja a Met.hu.

Máshol azonban jóval kisebb az esély a felhőzet felszakadozására, így továbbra is borult, párás marad az idő. 

Érdemi csapadék nem valószínű, legfeljebb szitálás alakulhat ki. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon időnként megélénkül, majd délutántól az Észak-Dunántúlon északnyugatira fordul. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult tájakon 12 és 16 fok között alakul, de az ország délnyugati felén általában 18 és 23 fok lesz a jellemző. 

Késő estére 9 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Forrás: Met.hu

Északnyugat felől hidegfront felhősávja érkezik, és halad fokozatosan délkelet felé. 

Eközben a nappal is megmaradó rétegfelhőzet fokozatosan terjeszkedik, illetve több helyen számíthatunk párásságra, ködre is. 

Szitálás, gyenge eső előfordulhat. Az északnyugatira forduló szél helyenként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Folytatódik a frontmentes, őszi időjárás. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését – írja a Köpönyeg.

A hajnali gyenge fagy, illetve párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. 

Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A nedves, párás időben könnyebben terjednek a cseppfertőzéssel fertőző vírusok, ezért nő meg ilyenkor a légúti megbetegedések száma. Különösen fontos a fertőzések elleni védekezés, a fokozott higiénia, a maszk viselése.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.