Újabb tüntetést szervez az alapítványi elnök Salgótarjánban

A közpénzen fenntartott szervezet vezetője úgy civil, hogy csak a jobboldaltól tart távolságot.

2022. 11. 10. 13:35
Pakodi Beáta Forrás: Pakodi Beáta Facebook-oldala
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még le sem csillapodtak a kedélyek Salgótarjánban a civilnek mondott, de politikai akcióvá alakult október 23-i pedagógus tüntetés miatt, az akkori demonstráció szervezője, a városi önkormányzat által működtetett Salgótarján Jövőjéért Közalapítvány kuratóriumának elnöke újabb tiltakozó megmozdulást hirdetett.

Pakodi Beáta tanító a Facebook-oldalán jelentette be, hogy november 18-án csatlakoznak az országos élőlánchoz.

Kifejtette, hogy a December 8. téren találkoznak, és a résztvevők számának függvényében alakítják ki élőláncunkat a Rákóczi út járdáján a GT, illetve a Fő tér felé. Hozzátette: egészen az Arany János úti kereszteződésig terjeszkedhetnek majd. Kiemelte, hogy a demonstráció 7 óra 45 perctől 9 óráig tart majd, amellyel szavai szerint az oktatás problémáira kívánják felhívni a figyelmet.

Az előző csendes tüntetésre készített táblákat, az ott kapott jelvényeket hozzátok magatokkal. Számítunk a szülők, diákok, szimpatizánsok részvételére!

– tette hozzá Pakodi Beáta.

Ami az előző, október 23-i tüntetést illeti, az helyben sokakban felháborodást keltett. S nemcsak azért, mert Pakodi Beáta úgy szervez tüntetéseket – és ott fotózkodik baloldali politikusokkal –, hogy egy közpénzen fenntartott alapítvány kuratóriumi elnöke, hanem azért is, mert a politikai akciót, ahol számos MSZP-s, DK-s és párbeszédes politikus megjelent, sikerült egy ünnepi, gyermekek részvételével megtartott futóverseny szomszédságába vinni.

A Salgótarjáni Aktuális Facebook-oldal közlése szerin Pakodi Beáta tiltakozó táblával a nyakában a futóverseny rajtjának közelébe is odament, és lelkesen fotózkodott két párbeszédes országgyűlési képviselővel, Szabó Tímeával és Berki Sándorral.

Pakodi Beáta mellesleg nem először került kapcsolatba a baloldallal, hiszen például a Facebookon fellelhető fotók tanulsága szerint négy évvel ezelőtt Huszár Máté salgótarjáni MSZP-s alpolgármesterrel együtt részt vett egy szintén civilnek beállított rendezvényen, a Palóc Nők a Holnapért Egyesület 15. születésnapján. Sok mindent elárul, hogy az ünnepség díszvendége Kunhalmi Ágnes, az MSZP akkori választmányi elnöke volt.

Borítókép: Pakodi Beáta előszeretettel használja közösségi oldalát (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.