Visszatérhet a napsütés, de maradnak a felhők

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket.

Forrás: Met.hu, Köüönyeg2022. 11. 10. 6:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A látási viszonyok javulnak, de délutánig még jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég, inkább csak hosszabb-rövidebb napos időszakok lehetnek a frontális felhőzet érkezése előtt– írja a Met.hu.

Elszórtan – nagyobb eséllyel a nyugati, délnyugati tájakon, valamint az északkeleti megyékben – kisebb eső, zápor is előfordulhat. Délután a front mögött északnyugat felől már határozottan csökken a felhőzet, a Dunántúl északnyugati részein még pár órára kisüthet a nap. Az északnyugati szél megélénkül. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 17 fok között valószínű, délkeleten lesz melegebb. Késő estére 5 és 11 fok közé hűl le a levegő.

 

Orvosmeteorológia

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. 

A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. A párás, ködös idő a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A nedves, párás időben könnyebben terjednek a cseppfertőzéssel fertőző vírusok, ezért nő meg ilyenkor a légúti megbetegedések száma. Különösen fontos a fertőzések elleni védekezés, a fokozott higiénia – írja a Köpönyeg.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.