Ezer családnak segít karácsonyi csomaggal a Lidl

A Lidl Magyarország idén is szeretné szebbé tenni a nehéz körülmények között élő családok karácsonyát, ezért vásárlóit és közösségimédia-követőit közös összefogásra hívta. A jótékonysági kezdeményezés sikerrel zárult, és összesen ezer család részesül a Lidl tartósélelmiszer-adományából, amit a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével még karácsony előtt megkapnak a rászorulók. A csomagokból országszerte jut, többek között Tiszaújvárosba, Debrecenbe, Zalaszentjakabra, Galambokra, Petőfibányára és Budapestre is – olvasható a Lidl sajtóközleményében.

Magyar Nemzet
2022. 12. 21. 9:19
null
Budapest, 2020. augusztus 10. Lidl logo a 100 éves, felújított bérpalota falán, a Király utca és a Lövölde tér sarkán. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A társadalmi felelősségvállalás az áruházláncnak kiemelten fontos, programjaival igyekszik értéket teremteni azokban a közösségekben, ahol működik. Felelős vállalatként a Lidl évek óta sokat tesz azért, hogy támogassa a hátrányos helyzetű gyermekeket és családjaikat, karácsonyi adománygyűjtő akciói is nagy hagyományra tekintenek vissza.

Idén a Lidl Varázsjegyek elnevezésű jótékonysági akción keresztül a vállalat vásárlói és közösségimédia-követői minden egyes játékukkal négyszáz forinttal járultak hozzá a diszkontlánc tartósélelmiszer-adományához, emellett pedig értékes napi és heti nyereményekkel gazdagodtak. A 2022. november 28. és december 18. között zajló aktivitásnak közel 8100 résztvevője volt, aminek eredményeképpen a Lidl élelmiszercsomagjai a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével ezer rászoruló családhoz jutnak el. Az összesen 4,5 millió forint értékű csomagokat még karácsony előtt, vagyis legkésőbb december 23-ig osztják ki, többek között Tiszaújvárosban, Debrecenben, Zalaszentjakabon, Galambokon, Petőfibányán és Budapesten.

Hiszünk a közösségi összefogásban, a közös segítségnyújtás erejében. Örülünk, hogy a Lidl Varázsjegyek adománygyűjtő játékunkhoz ilyen nagy számban csatlakoztak, és együtt egy kicsit könnyebbé, meghittebbé tehetjük ennek az  ezer családnak az ünnepét

– mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

A vállalat ezenfelül az ünnepi időszakban ajándék Mikulás-csomagokkal is kedveskedett a hátrányos helyzetű, valamint beteg gyermekeknek, emellett egész évben támogatta a nehéz körülmények között élőket. Élelmiszermentési programjával ma már több tízezer embert segít havonta.

A Heim Pál Gyermekkórház számára 3,5 éve havonta biztosít élelemiszereket a kórházban fekvő beteg gyermekek egészséges étkeztetésének céljából. 

Komplex támogatói programjában a diszkontlánc 2020–2021-ben összesen több mint 450 millió forint értékben nyújtott támogatást többek között élelmiszer és nem élelmiszer jellegű adományok formájában, mellyel hozzájárult a hátrányos helyzetű magyar családok segítéséhez, a hazai egészségügy fejlesztéséhez, valamint a menhelyi kisállatok ellátásához.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.