Felhős téli nap várható

Folytatódik a frontmentes, téli időjárás.

Magyar Nemzet
Forrás: Met.hu, Köpönyeg.hu2022. 12. 30. 7:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, helyenként tartósan párás, ködös idő várható. 

Elsősorban az ország déli és keleti részén fordulhat elő eső, zápor, illetve a ködös tájakon lehet szitálás. A déli, délnyugati szelet a Dunántúlon és a déli megyékben kísérhetik élénk lökések, estére a legtöbb helyen mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet északon, északkeleten 2 és 7, a déli tájakon általában 8 és 13 fok között alakul. Késő este 0, +9 fok valószínű – írja előrejelzésében a Met.hu.

Forrás: Met.hu

Orvosmeteorológia

Folytatódik a frontmentes, téli időjárás.

 A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali fagy, illetve a párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A párás levegő kifejezetten kedvez a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének, ezért várhatóan megszaporodnak a légúti megbetegedések is  – olvasható a Köpönyeg.hu orvosmeteorológiai összefoglalójában.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)
 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.