Magyar dandártábornok a NATO innovációs hálózatának vezető testületében

Porkoláb Imre dandártábornok kinevezése jelentős lépés a magyar haderő és védelemipar szempontjából.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 12. 21:32
null
Brüsszel, 2022. november 16. A NATO brüsszeli székházának elõcsarnokában egy férfi 2022. november 16-án. A tagországok nagykövetei rendkívüli ülésre gyûltek össze, miután az elõzõ nap feltehetõleg orosz gyártmányú rakéta robbant fel a kelet-lengyelországi Przewodów falu egyik gabonasilójában, és két embert megölt. Az eset Oroszország Ukrajna elleni háborúja alatt történt. MTI/AP/Olivier Matthys Fotó: Olivier Matthys
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A NATO DIANA (Észak-atlanti Védelmi Innovációs Akcelerátor) innovációs hálózat hétfőn megtartott elnökségi ülésén 

a magyar jelöltet, Porkoláb Imre dandártábornokot, a Honvédelmi Minisztérium innovációért felelős miniszteri biztosát választotta az igazgatótanács elnökhelyettesének 

– közölte a minisztérium az MTI-vel.

A tárca közleményében emlékeztetett arra, hogy a NATO DIANA létrehozásáról a 2021. júniusi, brüsszeli NATO-csúcstalálkozón döntött a védelmi szövetség. Feladata, hogy összekösse a nemzetek védelmi innovációs ökoszisztémáját, valamint, hogy lehetőséget biztosítson a startupok, kisvállalatok és egyetemek együttműködésére. Mint írták, az igazgatótanács elnökhelyettese a NATO felső vezetőivel, a DIANA ügyvezető igazgatójával és a DIANA igazgatótanácsának elnökével közösen a védelmi innováció stratégiai irányainak és kihívásainak azonosításában, illetve tervezésében vesz részt.

Porkoláb Imre dandártábornok kinevezése jelentős lépés a magyar haderő és védelemipar szempontjából, hiszen a terület irányításáért felelős miniszteri biztosként a modern, XXI. századi hadsereg fogalmának egyik legfelkészültebb szakértője, személyében a magyar innováció szószólója kerül a legnagyobb nemzetközi védelmi szövetség vezető pozíciójába – olvasható a Honvédelmi Minisztérium közleményében.

 

Borítókép: A NATO brüsszeli székházának előcsarnoka (Fotó: MTI/AP/Olivier Matthys)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.