Összeütközött két Combino villamos a Boráros téren + fotó

Hatan megsérültek a nagykörúti villamosbalesetben hétfő este Budapesten – közölte az Országos Mentőszolgálat az MTI-vel. A Petőfi hídon két villamos összeütközött, ezért nem jár a 4-es és a 6-os villamos egy szakaszon.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 19. 22:49
null
Budapest, 2022. december 19. Sérült villamosok, miután összeütköztek a Boráros térnél 2022. december 19-én. A ráfutásos baleset miatt a 4-es villamos a Corvin-negyed és Újbuda-központ között, a 6-os a Corvin-negyed és a Móricz Zsigmond körtér között nem jár. A kimaradó szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat. MTI/Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a honlapján azt írta, hogy a 4-es villamos a Corvin-negyed és Újbuda-központ között nem közlekedik, a kimaradó szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat. A 6-os villamos a Corvin-negyed és a Móricz Zsigmond körtér között nem jár.

A katasztrófavédelem az MTI-t arról tájékoztatta, hogy két villamos ráfutásos balesetet szenvedett a IX. kerületben, a Petőfi hídon, a Boráros tér közelében. Az ütközés következtében mindkét villamos leszaladt a sínekről. A balesethez riasztották a fővárosi hivatásos tűzoltókat és a mentőket is.

Az Országos Mentőszolgálat az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy a mentők egy súlyos és öt könnyebb sérültet szállítottak kórházba a helyszínről.

Az elhúzódó műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.

Borítókép: A villamosok, miután összeütköztek a Boráros térnél 2022. december 19-én. A ráfutásos baleset miatt a 4-es villamos a Corvin-negyed és Újbuda-központ között, a 6-os a Corvin-negyed és a Móricz Zsigmond körtér között nem jár. A kimaradó szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.