Rétvári Bence: Célunk a béremelés!

Nem mindegy, hogy januártól tízszázalékos vagy 21 százalékos emelés jön – mondta az államtitkár.

2022. 12. 06. 9:45
null
20201202 Budapest Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ugyanaz történik a fideszes egypárti rendszerben, mint a kommunizmusban, hiszen akkor is rúgtak ki tanárokat – vezette le elméletét mai napirend előtti felszólalásában Brenner Koloman. A Jobbik országgyűlési képviselője szerint bolsevik módszerekkel, lelketlenül és kizsákmányolóan bánik a magyarokkal a kormány, elhagyták a polgári kormányzás mítoszát. A baloldali politikus Matolcsy György jegybankelnök gazdasági bizottsági meghallgatásán mondott beszédéből is idézett.

Brenner Koloman azon a véleményen van, hogy modernizálni kellett volna az oktatást az elmúlt tizenkét évben, de ez nem történt meg. 

A jobbikos politikus szerint viszont a kormány jó úton halad az Európai Unióból való kilépés felé, a kormánypárti média pedig oroszbarát álláspontot közvetít.

A Jobbik javaslatait is felsorolta Brenner, melyek szerinte az oktatás színvonalának javítása érdekében elengedhetetlenek. – A GDP nyolc százalékát költsük a területre, a tanároknak járjon szolgálati lakás és kiemelt bérezés, egyes iskolákat pedig vissza kellene adni az önkormányzatoknak, de továbbra is az állam támogatásával működnének, az egyetemeknek pedig vissza kell adni az autonómiájukat – vázolta fel a baloldali politikus.

Rétvári Bence válaszában kikérte magának, hogy a Jobbik oktassa ki őket a polgári gondolkodás vagy az oroszbarátság terén. Emlékeztetett: a párt annak idején a Magyar Gárdával alapozta meg a hírnevét, egy orosz kémet, Kovács Bélát (KGBéla) pedig bejuttattak az Európai Parlamentbe. Gyöngyösi Márton, a párt jelenlegi elnöke pedig a Krím elcsatolásakor a népszavazást megfigyelő delegáció tagja volt, és kiállt az egyetlen európai ország által el nem ismert referendum mellett.

A pedagógusok helyzetével kapcsolatosan Rétvári Bence kijelentette: „Célunk a béremelés! A tervünk az, hogy végrehajtsuk az elmúlt harminc év legnagyobb mértékű pedagógus-béremelését” – jelezte a Belügyminisztérium miniszterhelyettese. Felidézte, hogy 2013-tól négy év alatt 50 százalékot emeltek a pedagógusbéreken, most ennél nagyobbat szeretnének kevesebb idő alatt.

Rétvári Bence szerint azonban ehhez az uniós források kellenek, Gyöngyösi Márton Jobbik-elnök pedig az ellen szavazott az Európai Parlamentben, hogy ezek megérkezzenek Magyarországra.

A béremelés biztos, de nem mindegy, hogy tíz- vagy 21 százalékos januártól

– tette világossá Rétvári Bence. Az államtitkár a modernizáció elmaradásának vádjára reagálva hozzátette: az elmúlt öt esztendőben 4576 fejlesztés indult el a magyar óvodákban és iskolákban. 

Borítókép: Rétvári Bence (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.