A rezsivédelemről tárgyal mai ülésén a kormány

Orbán Viktor bejegyzést tett közzé a kormányülésről. A kormányfő emlékeztetett: a magyar emberek elutasítják a szankciókat.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2023. 01. 18. 16:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Magyarországon rezsivédelmi költségvetéssel védjük a magyar családokat az energiaárak emelkedésétől” – írta Orbán Viktor Facebook-bejegyzésében. A miniszterelnök ezzel a mai kormányülés fő témájára utalt.

A kormányfő később egy rövid videót is megosztott a kormányülésről.

 

Rezsivédelemmel az energiaválság ellen

Orbán Viktor délutáni bejegyzésében egyértelmű üzenetet fogalmazott meg. Mint írta: a brüsszeli szankciók tovább súlyosbítják az európai energiaválság hatásait.

A kormány mai ülésén is azon dolgozik, hogy a költségvetéssel védjék a magyar családokat az energiaárak emelkedésétől – tudatta a kormányfő.

Orbán Viktor emlékeztetett: a magyar emberek elutasítják a szankciókat. A Kossuth rádiónak adott pénteki interjúban elmondta: idén is a tavalyihoz hasonló válságkezelési módszert alkalmaznak majd, amiben fontos szerep hárul a hatékony védelmi állásnak bizonyult rezsivédelmi alapra.

Magyarország nem egyszerűen áthárította a megnövekedett energiaárakat, hanem megvédte a rezsicsökkentett árakat, ezzel minden magyar család kapott havi 181 ezer forintot

– idézte fel a kormányfő. Arról is beszélt, hogy ha megszűnnének a szankciók, az infláció megfeleződne.

A nemzeti konzultáción beérkezett válaszokra utalva a miniszterelnök leszögezte: a magyar emberek elutasítják a súlyos károkat okozó szankciókat. Az eredmények alapján ugyanis a kitöltők mind a hét kérdésre több mint 97 százalékban nemmel válaszoltak.

 

Megkérdezték az emberek véleményét

A nemzeti konzultációról Szijjártó Péter is beszélt egy amerikai interjúban. A külügyminiszter a CNBC amerikai üzleti televíziós csatornának nyilatkozott.

Ha mérföldkőhöz érünk, ha súlyos kérdés tárul elénk, megkérdezzük az emberek véleményét

– magyarázta a riporternek. Hozzátette: mindenkinek tiszteletben kell tartania az emberek döntését.

A Költségvetési Tanács már véleményezte az idei költségvetési terveket, és megalapozottnak találták a büdzsé módosítására benyújtott javaslatot.

„A tervezett gazdasági növekedés akkor valósulhat meg, ha a háborús konfliktus hatásai nem súlyosbodnak és az egyéb kockázatok sem erősödnek” – mutatott rá a testület.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.