Divatba jött a durva sértegetés a baloldal politikusainál?

Megdöbbentő stílus kezd eluralkodni a helyi közéletben, adott esetben a közgyűlésekben több ellenzéki vezetésű városban, néhány nap leforgása alatt Egerben, Hódmezővásárhelyen és Miskolcon is durva sértegetést engedett meg magának a település polgármestere vagy a baloldal erős embere. Egerben Mirkóczki Ádám polgármester viselkedése még a helyi baloldalban is megdöbbenést keltett, lemondásra szólították fel.

2023. 01. 26. 16:00
null
20211017 Budapest Márki-Zay Péter (képen), Hódmezővásárhely polgármesterének, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjének előválasztás eredményvárója az Anker közben. Fotó: Mirkó István MI Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre durvább hangnemet enged meg magának a baloldal egy-egy megyei jogú városban, az utóbbi időben több helyről is arról érkeztek hírek, hogy egyes politikusok olykor durván elvetik a sulykot. Miskolcon a napokban a baloldali városvezetést támogató Velünk a Város frakció vezetőjénél, Simon Gábornál szakadt el a cérna, aki gyurcsányi stílusban oktatott ki egy helyi lakost. A közösségi oldalon lefülelt üzenetváltás szerint, amely azóta már elérhetetlen, a lakos a jelentősen megemelt lakbérleti díjakra panaszkodott. Azt írta, hogy szerinte már piaci alapon is olcsóbban lehet albérletet találni a városban.

Erre Simon Gábor azt válaszolta: „Akkor oda kell költözni”, és ez a stílus kísértetiesen hasonlít arra, amit Gyurcsány Ferenc exminiszterelnök 2006 júniusában megengedett magának.

Emlékezetes, akkor az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén a szakszervezetek a bejelentett kormányintézkedések hatástanulmányait hiányolták, míg a munkaadók a tervezett adóemeléseket kritizálták. Erre Gyurcsány Ferenc akkori kormányfő a Szlovákiával példálózó kritikusoknak így reagált: „El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék!”

A Fidesz–KDNP miskolci frakciószövetsége szerint Simon Gábor viselkedése méltatlan egy megválasztott önkormányzati képviselőhöz, éppen ezért felszólították a baloldali politikust – aki az emelésről döntő Miskolc Holding Zrt. felügyelőbizottságának elnöke is –, hogy kérjen bocsánatot ezért a kijelentéséért.

Elképesztően vagdalkozó kommunikációt folytat az utóbbi időben Mirkóczki Ádám ellenzéki polgármester Egerben is, aki először azzal vádolta meg az önkormányzati Evat Zrt. vezérkarát, hogy folyamatosan hazug kommunikációt folytat az egri emberek és a város vezetése ellen, és közben a szakmaiság és az érdemi munka a vállalatnál háttérbe szorul. Néhány nappal később Mirkóczki arra vetemedett, hogy nyomorultnak nevezte Oroján Sándor fideszes frakcióvezetőt és Keresztes Zoltán (Momentum) önkormányzati képviselőt. Ez már nemcsak a helyi jobb-, hanem baloldalnál is kiverte a biztosítékot. Mirkóczki Zita, a Városért frakció képviselője, Mirkóczki Ádám korábbi szövetségese a közösségi oldalán szólította fel lemondásra a városvezetőt, és követelte, hogy Eger első embere kérjen bocsánatot azoktól, akiket megsértett.

Távozzon a közgyűlésből, távozzon az egri közéletből, mert Eger egyetlen polgárának sincs szüksége rá, hogy a polgármester ilyen vállalhatatlan stílusban mérgezze tovább a helyi közéletet és a városért végzett felelős munkát

– szúrt oda Eger első emberének Mirkóczki Zita.

Minden határt átlépett egy hete Hódmezővásárhelyen Márki-Zay Péter polgármester, aki a múlt csütörtöki közgyűlésen más férfiak nemi szervéről ábrándozó aberrált perverznek nevezte Cseri Tamás fideszes önkormányzati képviselőt. Ezzel a bukott baloldali miniszterelnök-jelölt Cseri Tamás egy évekkel ezelőtti Facebook-kommentjére reagált. Ebben a fideszes politikus Márki-Zay polgármesterségét egy vígjátékból vett idézettel minősítette: „Márki-Zay polgármestersége olyan, mint sajtreszelővel… Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas.”

Cseri Tamás Márki-Zay Péter közgyűlési megjegyzésére úgy reagált: „az egy dolog, hogy polgármesterünk fejében súlyosan össze lehetnek keveredve a nemiséggel kapcsolatos kérdések, ha képtelen ezt a filmszöveget értelmezni. Az viszont egy sokkal komolyabb probléma, hogy ilyen ocsmányul képes minősíteni ellenfeleit a közgyűlési vitában, városunk dísztermében.”

– Az is elítélendő, mikor aberráltnak, idiótának, fogalmatlan hülyéknek nevezi a fideszes képviselőket, az embereket pedig gombának, beszűkültnek, tudatlannak – tette hozzá Cseri Tamás.

Borítókép: Márki-Zay Péter durva kijelentésre ragadtatta magát (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.