Gyurcsány a jövő heti DK-kongresszuson tartja meg évértékelő beszédét

A Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán bárki nézheti majd.

2023. 01. 28. 16:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Gyurcsány Ferenc pártelnök idén a kongresszuson, a Budapest Kongresszusi Központban mondja el 19. évértékelőjét, amelyet online is közvetítenek a DK Facebook-oldalán” – írta mai közleményében a Demokratikus Koalíció. A tisztújító kongresszust február 5-én, jövő vasárnap tartják. 

Gyurcsány kongresszusi beszédei egyébként is mindig emlékezetesre szoktak sikerülni. 2020-ban például arról beszélt, hogyha összefognak az ellenzéki pártok, biztosan győznek majd a 2022-es országgyűlési választásokon. 

– Az emberek azt mondják, hogy egy miniszterelnök-jelölt és egy közös lista kell, valamint mindenütt közös egyéni jelölteket kell állítani – magyarázta a volt miniszterelnök három éve.

A 2022-es választásokra tényleg össze is fogtak az ellenzéki pártok, ám Gyurcsány jóslata ellenére végül a Fidesz–KDNP aratott rekordgyőzelmet, a 199 fős parlamentben 135 képviselői helyet szerezve. A kormánypártok listájára több mint hárommillióan szavaztak, az összefogott baloldal listájára viszont csak 1,8 millióan. 

Lapunk a jövő heti kongresszusról is beszámol majd.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.