Közel volt a tragédia: azonos vágányon, egymástól 150 méterre állt meg egymástól két vonat a budapesti vonalon

Szabályosan elindult hétfőn Tápiógyörgyéről, 22 óra után, a Keleti pályaudvarról Békéscsabára tartó Békés intercity vonat, amely a biztosítóberendezés hibája miatt 15 kilométer/órás sebességgel közlekedett. Ugyanebben az időpontban a továbbhaladást tiltó jelzés ellenére az állomás felé tartott Szolnokról a Keleti pályaudvar felé közlekedő S60-as személyvonat – írja a Mávinform közlése alapján a Beol.hu.

Magyar Nemzet
Forrás: Beol.hu2023. 01. 18. 11:40
null
Munkács, 2018. december 9. A Munkács és Budapest között közlekedõ Latorca IC indulás elõtt a munkácsi vasútállomáson 2018. december 9-én. Elindult a két város között a normál nyomtávon közlekedõ közvetlen InterCity járat, a korábbi 9 és fél óráról 7 órára csökkent a menetidõ. MTI/Nemes János Fotó: Nemes János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két vonat mindössze 150 méterre állt meg egymástól, amikor idejében észlelték a mozdonyvezetők a másik vonat közlekedését. A történtek után a Békés intercity és az S60-as vonat utasai pótlóbusszal utaztak tovább az állomásról. 

A helyszínelés ideje alatt nem közlekedtek a vonatok Tápiógyörgye és Újszász között, az utasokat pótlóbuszokkal szállították tovább.

A vonatok menetideje jelentősen meghosszabbodott, a Keleti pályaudvarról Nagykátára 0.50-kor induló S60-as vonat (3610) pedig nem közlekedett – írják.

Az utasok biztonságban voltak, nem alakult ki veszélyhelyzet. A MÁV Zrt. a hatóság bevonásával vizsgálja tovább az eset körülményeit – tette hozzá a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei hírportál a Szoljon.hu.

Az eredeti cikk Százötven méterre állt meg két vonat egymástól a budapesti vonalon címen olvasható a Beol.hu oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Nemes János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.