időjárás 1°C Rómeó , Tódor 2023. február 7.
logo

Magyar emberkereskedő párost hoztak haza Németországból

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.01.25. 15:10 2023.01.25. 15:24
Magyar emberkereskedő párost hoztak haza Németországból

Két, emberkereskedelemmel gyanúsított magyar bandatagot adott át a német hatóság a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozóinak. 

A nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján a négyfős bűnbanda 2017 óta szervezett ki Magyarországról kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket németországi prostitúciós munkára. 

A KR NNI több ember sérelmére, rábírással, erőszakkal és fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. 

A nyomozás során kiderítették, hogy az összetoborzott lányokat a csoport egyik tagja szerelmet színlelve bírta rá a prostitúciós tevékenységre. 

Az áldozatokat az emberkereskedők folyamatos megfigyelték, továbbá naponta 150 eurót fizettettek velük az utcaszakaszok használatért, az is előfordult, hogy a teljes bevételüket elvették. 

Ha nem keresték meg a tőlük elvárt napi 150 és 300 euró közötti összeget, nem engedték be őket az utcáról. Lelki terror alatt tartották őket és fizikailag is bántalmazták a nőket.

A bűnbanda most elfogott 40 éves vezetőjének segítségére volt a szintén őrizetbe vett 45 éves élettársa is. A KR NNI kiadatásukat követően gyanúsítottként hallgatta ki, majd bűnügyi őrizetbe vette őket, letartóztatásukat a Fővárosi Főügyészség indítványaira a bíróság elrendelte. Harmadik társukat szintén letartóztatták, őt 2022 szeptemberében Budapesten fogták el – tájékoztatott az MTI a rendőrség információi alapján.

A KR NNI továbbra is keresi az elkövetői kör negyedik tagját, akinek tartózkodási helye ismeretlen, ezért ellene belföldi, illetve európai és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben – közölték.

Borítókép: Illusztráció (Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.