Marad a ködös, borongós idő

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket.

Magyar Nemzet
Forrás: Met.hu, Köpönyeg.hu 2023. 01. 03. 7:46
null
Budapest, 2023. január 1. Köd a Budai-hegységben 2023. január 1-jén. Enyhe idõvel ért véget az év, az új év elsõ napjaiban is többfelé mérhetnek 12 és 17 fok közötti értékeket az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú elõrejelzése szerint. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Délelőtt fokozatosan javulnak a látási viszonyok, és ugyan csökken a rétegfelhős, ködös területek nagysága, de az ország legnagyobb részén napközben erősen felhős vagy borult idő várható, csak kevés helyen süthet ki hosszabb időre a nap. Érdemi csapadék nem várható, legfeljebb szitálás, esetleg gyenge eső fordulhat elő. Az északnyugati szél többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 14 Celsius-fok között alakul, de a tartósan borult tájakon néhány fokkal hidegebb lesz. Késő estére 2 és 8 Celsius-fok közé csökken a hőmérséklet – olvasható a Met.hu előrejelzésében.

Met.hu

Orvosmeteorológia

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket.

Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív- és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki – olvasható a Köpönyeg orvosmeteorológiai előrejelzésében.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Kovács Tamás)
 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.