Szita Károly: Gyurcsány a baloldali polgármestereket sem tiszteli

Tóth Józsefnek vagy Botka Lászlónak a kisujjában is több tehetség van, mint Gyurcsány Ferenc egész pályafutásában. Ha valamit javasolhatok a DK elnökének, akkor azt javasolnám, hogy őket feltétlenül kérdezze meg a helyes gondolkodásról – mondta lapunknak Szita Károly az egykori miniszterelnök minapi, polgármestereknek címzett dehonesztáló kijelentéseiről. Kaposvár vezetője, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke több tiszteletet várna el Gyurcsánytól a településvezetőkkel, köztük a baloldali polgármesterekkel szemben is.

Bákonyi Ádám
2023. 01. 12. 5:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Őszintén sajnálom, hogy a baloldal vezetője még saját párttársait sem tiszteli. Csaknem harminc éve vagyok Kaposvár polgármestere, a helyi polgárok hétszer választottak meg vezetőjüknek. A rendszerváltoztatás óta minden kormánnyal együttműködtem. Ilyen elképesztő és kártékony arroganciát azonban egyetlen kormánytól sem tapasztaltam, még Gyurcsány Ferenc kormányától sem, noha az ő kabinetje vette el a legtöbb pénzt a városoktól, a falvaktól, az önkormányzatoktól, a pedagógusoktól, az idősektől, a közalkalmazottaktól, a köztisztviselőktől, és még a családok zsebében is turkált – mondta a Magyar Nemzetnek Szita Károly, Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke Gyurcsány minapi Facebook-bejegyzésére reagálva.

A DK elnöke ebben dehonesztáló módon házmestereknek nevezte azokat a polgármestereket, akik a rájuk bízott településeket és közösségüket szolgálják ahelyett, hogy politikai szerepet vállalva a kormány támadásával foglalkoznának. Gyurcsány szerint „Orbán világa” elvette az emberektől, hogy maguk irányítsák a helyi közösségi életüket, ezért „ebben a helyzetben a megválasztott vezetők legsúlyosabb dilemmája, hogy ügyintézők, házmesterek lesznek, vagy politikai vezetők”.

„Szerintem is öröm minden leaszfaltozott utca, egy felújított tér, egy új biciklisáv, ha éppen az kell. A kérdés, hogy ez elég-e. A haza szempontjából a polgármester ambíciója kevésbé fontos. Szerintünk valójában arra kell válaszolni, hogy mi szolgálja a köztársaság helyreállításának érdekét. A Demokratikus Koalíció szerint az, ha a települések lakóit választott vezetőik Orbán rendszerével szemben politikai közösséggé szervezik, és közösen küzdenek a szabad Magyarországért. Aki ehelyett csak házmester, az legyen házmester. Szükség van arra is. A haza ennél többet kíván 2023-ban” - írta a bukott miniszterelnök.

Szita Károly lapunknak hangsúlyozta, hogy Gyurcsánytól mint a baloldal politikai vezetőjétől több tiszteletet várna el a polgármesterekkel szemben, köztük a baloldali polgármesterekkel szemben is. – Ha csak arra gondolok, hogy például Tóth József vagy Botka László mennyit dolgozik a kerületéért, a városáért, akkor azt kell mondanom, nekik a kisujjukban is több tehetség van, mint Gyurcsány Ferenc egész pályafutásában. Ha valamit javasolhatok a DK elnökének, akkor azt javasolnám, hogy őket feltétlenül kérdezze meg a helyes gondolkodásról – fogalmazott lapunknak Szita Károly.

Borítókép: A DK elnöke szerint csak házmester, aki nem küzd Orbán ellen (Fotó: Kurucz Árpád)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.