További gyanús részletek derültek ki Hadházy Ákos állatklinikájáról

A jelek szerint egy másik, több tízmilliós bevételű cég is a politikus vagyonát gazdagíthatja.

Magyar Nemzet
Forrás: Tűzfalcsoport2023. 01. 24. 9:44
HADHÁZY Ákos
Budapest, 2022. november 4. Hadházy Ákos független országgyûlési képviselõ beszél az általa meghirdetett tüntetésen az MTVA óbudai székháza elõtt 2022. november 4-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban a Magyar Nemzet is megírta a Tűzfalcsoport információira hivatkozva, hogy a részben Hadházy Ákos tulajdonában lévő és az ő ügyvezetői irányítása alatt álló Hadházy-Vet Kft. 2021-ben kiugróan jó évet zárt, bevételei a 2020-as 43 millióról, 2021-ben 70 millió forintra emelkedtek.

A cég székhelye a Szekszárd, Bródy Sándor utca 86. alatt, telephelye a Mikes utca 6. szám alatt található. Mindkét ingatlan fele-fele arányban Hadházy szüleinek tulajdonában áll.

Maga az állatklinika ugyanakkor egy harmadik ingatlanban működik, amely a Szekszárd, Mikes utca 24. szám alatt fekszik – amint az a Pesti Srácok portál által nyilvánosságra hozott adatokból kiderült.

Az érintett ingatlan számottevő részét jelenleg az Ingatlan.com-on 109 millió forintért hirdetik – szúrta ki a Tűzfalcsoport. Tulajdonosa egy olyan cég – Tolnagro Kft. –, melyhez Hadházyéknak hivatalosan nincs kötődésük. A cég fő tevékenysége gyógyszer és gyógyászati termékek nagykereskedelme, bevételei több tízmilliárdos nagyságrendet tesznek ki.

A Tolnagro Kft. tulajdonosi köre érintett volt a szintén a Mikes utca 14. szám alatti ingatlanhoz kapcsolható Állatgyógyászati Központ Kft.-ben, amely „végelszámolás alatt” jelzéssel szerepel a cégnyilvántartásban.

A Tűzfalcsoport szerint nagyon úgy tűnik, hogy Hadházyék működtetik a rendkívül sikeres állatgyógyászatot az értékes ingatlanban.

Írtunk róla korábban, hogy Hadházy Ákos 40 milliós árbevételt realizált cége, a Hadházy-Vet Kft. legutóbb egy gyanús ügylettel került bele a hírekbe. A cég főtevékenységei között állategészségügyi ellátás mellett alkotóművészet és médiareklám is megtalálható a portfóliójában. Bevételei pedig 2017 óta folyamatosan emelkednek, sőt 2021-ben kiugró eredményt produkált, a 2020-as 43 milliót 2021-ben közel a duplájára, 70 millió forintra emelte. Ezzel párhuzamosan pedig az adózott eredmény is növekedett. A cég létszáma közben három főről négy főre emelkedett, sőt 2023-ra már hét főt számlál.

A Tűzfalcsoport úgy látja, nem feltétlenül tűnik reálisnak, hogy egy szekszárdi, háromfős állatorvosi kft. éves bevétele 70 millió forint.

Az eredeti, teljes cikk a Tűzfalcsoport oldalán érhető el.

Képernyőfotók forrása: Tűzfalcsoport

Borítókép: Hadházy Ákos (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.