Lujza 2024. március 2.
logo
Pócs János szerint az időközi voksolás eredménye megmutatta, hogy helyben megújulásra van szükség

Újjászervezik a választás után a jászberényi Fidesz-csoportot

Borsodi Attila
2023.01.25. 16:18
Újjászervezik a választás után a jászberényi Fidesz-csoportot

A választók akaratát figyelembe véve kezdeményezem a jászberényi Fidesz-csoport feloszlatását és újjászervezését

– ezt a hírt a választókerület Fidesz–KDNP-s országgyűlési képviselője tette közzé közösségi oldalán. Pócs János a bejegyzésében ennél többet nem közölt, de lapunknak röviden értékelte a kialakult helyzetet. A kormánypárti politikus elmondta, hogy mint minden választás után – legyen az győztes vagy éppen vesztes – kiértékelik az elért eredményt, megtették ezt most, a január 15-i időközi önkormányzati szavazás után is. Emlékezetes, a baloldali összefogás jelöltjei a tíz nappal ezelőtti voksoláson elnyerték a polgármesteri széket, és győztek mind a tíz egyéni körzetben.

A Fidesz–KDNP kompenzációs listáról négy mandátumot szerzett. Ennek kapcsán Pócs János kifejtette, mivel a választóknak mindig igazuk van, nekik kellett levonniuk a konzekvenciát.

– Azt láttuk, hogy a régi, több ciklusos indulóink kevesebb szavazatot szereztek, mint az újak, vagyis ez is azt mutatja, hogy Jászberényben megújulásra van szükség. A kompenzációs listán viszont jellemzően régi politikusok voltak az első, bejutó helyeken, így elengedhetetlen, hogy ők a vereség után hátra lépjenek. A változás elérése érdekében szükség van a jászberényi Fidesz-csoport feloszlatására és újjászervezésére – mutatott rá Pócs János.

A politikus hangsúlyozta: alig több mint egy év van a jövő évi önkormányzati voksolásig, és a hátralevő időben vissza kívánják szerezni a választók bizalmát.

Borítókép: Az időközi választás után levonták a konzekvenciát (Fotó: Mirkó István)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.