Valamennyi országgyűlési képviselő leadta határidőre vagyonnyilatkozatát

Valamennyi országgyűlési képviselő, nemzetiségi képviselő és nemzetiségi szószóló eleget tett a január 31-i határidőig vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének - tájékoztatta Hargitai János (KDNP), az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke kedd este az MTI-t.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 01. 31. 22:41
null
Budapest, 2022. október 12. Esti díszkivilágításban az Országgyûlés (Parlament) épülete a Kossuth tér felõl. Steindl Imre tervei alapján épült 1885 és 1904 között a historizáló eklektika jegyében. Alaprajza és tömeghatása barokk, részleteiben pedig neogótikus stílusú. A magyar fõváros világszerte egyik legismertebb épülete 1987 óta az UNESCO Épített Világörökség listáján is szerepel. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A testület elnöke a közleményében rámutatott: az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, vagyonnyilatkozattal kapcsolatos törvények módosításáról szóló törvény 2022. november 1-jén hatályba lépett rendelkezései, továbbá az Európai Bizottság kérésére egyes törvényeknek a kondicionalitási eljárás eredményes lezárása érdekében szükséges módosításáról szóló törvény 2022. december 15-én hatályba lépett rendelkezései módosították az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény vagyonnyilatkozat-tételre vonatkozó szabályait.

Ennek megfelelően az országgyűlési képviselőknek, a nemzetiségi képviselőnek és a nemzetiségi szószólóknak a jövőben ismét kötelező lesz - nemcsak a megbízatás keletkezésekor, hanem - minden évben január 31-ig, valamint a megbízatás megszűnésekor is új típusú és tartalmú vagyonnyilatkozatot tenni. Emellett ismételten csatolni kell a vagyonnyilatkozathoz a közös háztartásban élő házas- vagy élettárs, gyermekek vagyonnyilatkozatát is.

Az országgyűlési képviselők, a nemzetiségi képviselő és a nemzetiségi szószólók az új szabályoknak megfelelően első ízben - a 2022. november 1. napján fennálló állapot szerint - 2023. január 31-ig tesznek vagyonnyilatkozatot, amelyhez csatolják a családtag vagyonnyilatkozatát is.

E határidőig valamennyi országgyűlési képviselő, nemzetiségi képviselő és nemzetiségi szószóló eleget tett vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének - ismertette Hargitai János.

Jelezte: az országgyűlési képviselők, a nemzetiségi képviselő és a nemzetiségi szószólók saját vagyonnyilatkozata nyilvános, 2023. február 1-től megtekinthető az Országgyűlés honlapján (www.parlament.hu) a képviselők, illetve a szószólók neve alatt.

A fenti jogszabálymódosításnak megfelelően a vonatkozó ágazati törvények szerinti vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségüknek január 31-ig szintén eleget tett az Állami Számvevőszék elnöke, alelnökei, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, elnökhelyettesei és a Versenytanács tagjai, valamint a Költségvetési Tanács elnöke, a Közbeszerzési Hatóság keretében működő Tanács elnöke és tagjai, a legfőbb ügyész és a legfőbb ügyész helyettesei, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, alelnökei és a Monetáris Tanács tagjai, valamint a felügyelőbizottság tagjai és a Médiatanács elnöke és tagjai - közölte a bizottsági elnök.

A tisztségviselők saját vagyonnyilatkozata szintén nyilvános, és február 1-től megtekinthető az Országgyűlés honlapján (www.parlament.hu) a tisztségviselők neve alatt.

Borítókép: Esti díszkivilágításban az Országgyűlés (Parlament) épülete a Kossuth tér felől (Fotó: MTVA/ Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.