Bencsik András: Az ukránokat és az oroszokat is felvehetné tagjai közé az unió

A lemészárolt katonákat és a halott civileket nem lehet feltámasztani – fogalmazott a HírTV-ben Bencsik András.

Magyar Nemzet
Forrás: HírTV2023. 02. 24. 18:16
Bencsik András
Kötcse, 2015. szeptember 5. Bencsik András, a Demokrata fõszerkesztõje nyilatkozik a Polgári Magyarországért Alapítvány kötsei rendezvénye elõtt 2015. szeptember 5-én. MTI Fotó: Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Demokrata főszerkesztője a Vezércikk című műsorban odáig ment, hogy az ukránok mellett az oroszokat is fel kellene venni az Európai Unióba, mert két uniós ország nem háborúzhat egymással. A korábbi beszámolók alapján Ukrajna az uniós csatlakozásához szükséges dokumentumokat már kitöltötte és átadta az Európai Bizottság elnökének. 

Bencsik szerint kezet kell nyújtani, csak így lehet béke a két ország között. Szerinte Európa az Urálig tart a térkép szerint.

Valójában ha valami szól az Európai Unió mellett, hogy azok, akik az unión belül vannak, azok számára a háború nem opció. Tehát elképzelhetetlen, hogy két uniós tagország, akármennyire is összevesznének, egymásnak ugorjon.

Miért nem javasolja az Európai Unió, hogy Oroszország és Ukrajna indítson el egy csatlakozási folyamatot? Nem csak Ukrajna, Oroszország is.

Hiszen ha az Európai Unió olyan csodálatosan és valóban képes egy olyan védőernyőt hozni, ami kizárja a fegyveres konfliktus lehetőségét […] és valóban egyetértek a magyar kormánnyal azzal, hogy a békénél nincs fontosabb.

Egy lemészárolt katonát nem lehet föltámasztani, egy megölt civilt nem lehet újraéleszteni. Ezt a védelmet… Miért nem nyújtjuk ki a kezünket?

 

Borítókép: Bencsik András (Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.