Dömötör Csaba az Európai Parlamentről: Vannak, akik 1914-ben érzik magukat

Az Európai Parlament vadászrepülőket, rakétarendszereket küldene a háborús hadszíntérre. Erre is felhívta a figyelmet legújabb videójában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese.

2023. 02. 17. 16:18
null
Budapest 2022.12.15. Dömötör Csaba parlamenti államtitkár Magyar Nemzet Éberling András Fotó: Andras Eberling
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha az Európai Parlamenten múlna, akkor belehúznának minket a háborúba – jelentette ki mai videójában Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese az uniós testület ezen a héten elfogadott állásfoglalását idézte.

Dömötör Csaba szerint az Európai Parlament háborús eszkalációs nyilatkozatot adott ki.
Dömötör Csaba az Európai Parlamentről: Vannak, akik 1914-ben érzik magukat. Fotó: Stephanie Lecocq

Ebben szerepel, hogy

az Európai Parlament (EP) vadászrepülőket, rakétarendszereket küldene a háborús hadszíntérre, a tagállamokat pedig arra szólítják fel, hogy küldjenek korszerű harckocsikat Ukrajnába.

 

– Ez egy igazi háborús eszkalációs nyilatkozat – értékelt Dömötör Csaba. Az állásfoglalás gazdasági vonatkozásait ismertetve a miniszterhelyettes elmondta; az EP újabb szintre emelné a szankciós politikát. – Nem érdekli őket, hogy Európa óriási gazdasági károkat szenvedett el; betiltanák az orosz olaj, orosz gáz behozatalatát és a nukleáris fűtőelemekét is – sorolta Dömötör. Hozzátette: Arról nem írnak, hogy az ebből fakadó áremelkedések és az infláció terheit kinek kellene viselni. 

– Azért nem, mert tudják nagyon jól, hogy az európai embereknek – jelentette ki. 

Dömötör Csaba szerint úgy látszik, vannak, akik 1914-ben érzik magukat, de jól tudjuk, annak mi lett a vége. – Tudjuk, milyen, amikor Európa hadszíntérré válik, nem akarjuk ezt még egyszer! – zárta bejelentkezését a miniszterhelyettes. 

Borítókép: Dömötör Csaba miniszterhelyettes (Fotó: Éberling András)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.