Előkerült a vízbe fulladt menekülő tolvaj holtteste

Megtalálták annak az 52 éves tarcali férfinak a holttestét, aki még január 7-én merült el Miskolcon a Sajóban. Csütörtök délután Sajópetrinél emelték ki a testét a folyóból – írta meg a Boon.hu.

Magyar Nemzet
Forrás: Boon.hu2023. 02. 10. 9:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfit bolti lopáson kapták január 7-én délelőtt az egyik miskolci nagyáruházban. Az 52 éves tarcali férfit az áruház biztonsági őrei visszatartották, és értesítették a rendőrséget, azonban egy óvatlan pillanatban az elkövető futni kezdett és a Sajó felé vette az irányt.

 

Amikor a biztonsági őrök látták, hogy mire készül, kérték, hogy ne tegye. Amikor a vízbe ugrott, akkor is folyamatosan kérlelték, hogy forduljon vissza, segítenek neki.

 

A férfi mégis megpróbálta átúszni a folyót, sikertelenül. A vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság munkatársai a helyszínre siettek, de nem találták meg a férfit, így aznap délután és másnap is kijött a helyszínre a Spider Mentőcsoport, keresésük viszont nem vezetett eredményre. Később az áradás és az időjárási körülmények miatt fel kellett adniuk a keresést.

Csütörtökön délután a Boon.hu arról értesült, hogy lakossági bejelentés alapján vonultak ki a tűzoltók, a rendőrség, és a mentők a Sajó sajópetri szakaszához, ugyanis itt akadt fenn a holttest.

A miskolci és szerencsi hivatásos tűzoltók két irányból is próbálták motorcsónakkal megközelíteni a testet, azonban nagy volt a sodrás és a test is olyan pozícióban volt, ami megakadályozta, hogy hozzáférjenek és kiemeljék, így a Neptun Mentőcsapat segítségét kérték.

A Boon.hu Golej Szabolcstól, a mentőcsapat vezetőjétől megtudta, hogy fél három körül kapták a riasztást, és rövid időn belül a helyszínre értek. A nagy vízhozam miatt csak csónakkal, illetve speciális száraz búvárruhával, kötélbiztosítás mellett tudták a holttestet megközelíteni, rögzíteni és a tűzoltósággal összedolgozva kivinni a partra.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Munkában a mentőbrigád (Forrás: Neptun Mentőcsapat)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.