Mi Hazánk: A magyar emberek érdekeit kell képviselni

A párt szerint ideje, hogy a kormány megváltoztassa a gazdaságpolitikáját.

2023. 02. 18. 17:30
Karnok Csaba
20221028 Szeged Mi Hazánk Mozgalom tüntetése egysávos útlezárással a Budapesti út négysávos szakaszán. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország (DM) Képen: Toroczkai László képviselő. Fotó: Karnok Csaba/Délmagyarország
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Itt az ideje, hogy a kormány megváltoztassa a gazdaságpolitikáját, a multik szolgalelkű kiszolgálása helyett végre a magyar emberek érdekeit képviselje – írta a Mi Hazánk Mozgalom Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédére reagálva. A párt úgy fogalmazott,

a multinacionális cégek mindig a legolcsóbb, akár más kontinensről behozott dolgozókat keresik, „már eleve nem gondolkoznak magyar munkaerőben”, amely közben nyugatra vándorol.

– Többek közt ez okozza azt, hogy évről évre fogy Magyarország népessége, hiszen a 2022. évi népszámlálás előzetes eredményei szerint már csak 9 millió 604 ezer fő a lakosságszám. Ez Magyarország végét jelentheti – olvasható a közleményben.
 Mint fogalmaztak, fontosnak tartják a fenntarthatóságot, a természeti erőforrásaink megbecsülését, ezért is tartják elfogadhatatlannak, hogy a Fidesz „Európa akkumulátorgyár-központjává tenné hazánkat”. 

– Orbán Viktor ezúttal sem szólt egy szót sem az egyik legfontosabb kérdésről, az élelmiszeriparra épülő nemzetgazdaság megteremtéséről, amely feltétele lenne a brutális infláció megállításának is. 

A stratégiai területeken nem tud előrelépést felmutatni a kormány, sőt: a népesség továbbra is csökken, a magyarok elszegényednek, egyre többeknek okoz nehézséget az alapvető élelmiszerek megvásárlása – fogalmazott közleményében a Mi Hazánk, amely szerint van kiút a válságból: önrendelkezés, létbiztonság, nemzetvédelem.

Borítókép: Toroczkai László (Fotó: Karnok Csaba/Délmagyarország)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.