Öngólt lőtt genderpólójával az Amazon?

Szivárványos, 12 nemet megkülönböztető szimbólummal díszített felsőruházatot dobott piacra az Amazon.com, a terméket azonban csak női vagy férfi típus alapján lehet megrendelni.

2023. 02. 28. 13:23
Amazon LMBTQ póló
Amazon LMBTQ póló Forrás: Amazon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Több mint két nem létezik” – olvasható az Amazon.com internetes oldalon vásárolható genderpólón. A szivárványos színben pompázó LMBT felirat alatt összesen 12 különböző nem szimbóluma látható. 

A klasszikus női és a férfi mellett megtalálható a heteroszexuálist, a leszbikust, a homoszexuálist, illetve a nemtelent jelentő ikon, de van olyan is, hogy egyik nemhez sem tartozó, biszexuális vagy interszexuális. 

 

Amazon LMBTQ póló
Fotó: Amazon 

A békesség kedvéért kétféle transzszexuális szimbólum is található a pólón, amely a leírás szerint „kiváló ajándék születésnapra, karácsonyra vagy bármilyen más különleges alkalomra”.

A dolog pikantériája, hogy a

 terméket csak női és férfi típus alapján lehet megrendelni,

 így aki nem érzi magát egyik a klasszikus nemhez tartozónak sem, talán vásárolni sem tud a szivárványos pólóból.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.