Orbán Viktor az ukrán elnökkel tárgyalt Brüsszelben

Magyarország továbbra is humanitárius és pénzügyi támogatást nyújt Ukrajna számára – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 09. 17:16
ORBÁN Viktor; PLENKOVIC, Andrej; ZELENSZKIJ, Volodimir; NEHAMMER, Karl
EU-csúcs Brüsszelben - Orbán Viktor tárgyalt Zelenszkij ukrán elnökkel Fotó: Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök a görög, a horvát, a szlovén miniszterelnök, az osztrák kancellár, valamint a bolgár és a ciprusi államfő társaságában külön találkozón vett részt Brüsszelben, az EU-csúcs helyszínén Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel 

tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A kormányfő az ukrajnai háború kapcsán a közösségi oldalán kiemelte: Magyarország továbbra is humanitárius és pénzügyi támogatást nyújt Ukrajna számára. Mint fogalmazott, támogatjuk az azonnali tűzszünetet a további emberek halálának elkerülése érdekében.

 Magyarország a béketáborhoz tartozik!

– húzta alá.

Ahogy a Magyar Nemzet korábban megírta, Orbán Viktor az Európai Unió állam- és kormányfőinek kétnaposra tervezett rendkívüli csúcstalálkozóján folytatja a munkát. Az egyeztetést az előzetes agenda szerint három fő téma uralja majd, mindhárom kulcsfontosságú Magyarország szempontjából: az ukrajnai háború, az unió versenyképessége és a migráció. 

ORBÁN Viktor; GOLOB, Robert; PLENKOVIC, Andrej; ZELENSZKIJ, Volodimir; NEHAMMER, Karl
Fotó: Fischer Zoltán

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (balra a második) Kiriákosz Micotákisz görög (jobbra), Andrej Plenkovic horvát (jobbra a második), Robert Golob szlovén miniszterelnök, Karl Nehammer osztrák kancellár (balra), valamint Rumen Radev bolgár és Nikosz Anasztasziadisz ciprusi államfő társaságában külön találkozón tárgyal Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel (szemben jobbra a második) Brüsszelben (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.