Rétvári Bence: A magyar rendőröknek köszönhetően 60-70 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma

Az államtitkár az elmúlt év sikereiről és a határvédelemről is beszélt a Sárbogárdi Rendőrkapitányság új épületének átadásán.

Magyar Nemzet
2023. 02. 14. 13:28
RÉTVÁRI Bence
Szekszárd, 2022. december 20. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond a mintegy 650 millió forintból épült szekszárdi légimentõbázis avatásán 2022. december 20-án. MTI/Kiss Dániel Fotó: Kiss Dániel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt évtizedben sikerült 60-70 százalékkal csökkenteni az elkövetett bűncselekmények számát a magyar rendőrök munkájának köszönhetően – jelentette be Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a Sárbogárdi Rendőrkapitányság új épületének átadásán.

A bűncselekmények száma Magyarországon a 2010-ben regisztrált 447 ezerről mára 154 ezerre csökkent, ugyanez a csökkenés volt megfigyelhető Sárbogárdon is, ahol 2010-ben 1412 bűncselekményt követtek el, tavaly pedig 377-et – részletezte Rétvári Bence.

Az államtitkár úgy fogalmazott: már ezek a számok is elegendőek lennének arra, hogy a rendőrök kiérdemeljék a több mint 2,5 milliárd forintból épült, korszerű rendőrkapitányságot, de a déli határok védelmével is hozzájárultak a magyar emberek növekvő biztonságérzetéhez, ugyanis tavaly 270 ezer személyt akadályoztak meg az illegális határátlépésben.

Borítókép: Rétvári Bence (Fotó: MTI/Kiss Dániel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.