Több milliót lovasítottak meg egy budapesti pénzváltóból

Kiraboltak egy pénzváltót a főváros XI. kerületében hétfő reggel. A Bartók Béla úton még délután is tartott a helyszínelés, a rablók szökésben vannak. A rablók pontosan tudták, hogy hol találják a széfet. Több millió forintot vittek magukkal, ráadásul egy forgalmas helyen történt a rablás.

Magyar Nemzet
Forrás: METROPOL.HU2023. 02. 13. 19:41
PÉNZVÁLTÓ RABLÁS _ FORRÁS METROPOL
PÉNZVÁLTÓ RABLÁS _ FORRÁS METROPOL Forrás: METROPOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megdöbbentő részletek derültek ki a XI. kerületi pénzváltórablásról. Ahogyan azt a Metropol megírta, hétfőn rendőrök lepték el a Bartók Béla úton az egyik lakást. Hosszú órákig le volt zárva a pénzváltó és a mellette lévő lakás területe. A lap munkatársa a helyszínen megtudta, a rablók filmbe illő módszerrel jutottak be a széfbe! A Metropolnak a pénzváltó egyik dolgozója számolt be a részletekről.

Én voltam az, aki reggel nyitotta az üzletet

– kezdte a férfi.

Mivel minden napot azzal kezdünk, hogy lemegyünk a pincébe a széfhez és elővesszük a pénzt, ezért ma is így tettem. Amikor beléptem a helyiségbe, még semmi furcsát nem láttam. Aztán kulccsal kinyitottam a széfet…

A férfi azt mondta, először nem hitt a szemének.

A pénz eltűnt! Ráadásul a széf háta, tehát ami a falhoz volt tolva, ki van vágva! A rablók először bejutottak a mellettünk lévő lakóházba, lementek a pincébe és ott dolgozni kezdtek. Lehetett náluk valami szerszám is, ugyanis átütötték a falat, majd kivágták a széf hátát.

– mondta a kétségbeesett dolgozó.

Sajtóinformációk szerint több millió forintot zsákmányolt a bűnöző, de azt nem tudni, hogy volt-e fegyvere. Személyi sérülésről nem érkezett hír. A rendőrség természetesen nagy erőkkel keresi a rablót.

Borítókép: A kirabolt pénzváltó a XI. kerületi Bartók Béla úton (Forrás: Metropol)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.