Valentin-napi séta a sírkertben

Szerelmes tematikájú sétával várja Valentin-napon az érdeklődőket a Nemzeti Örökség Intézete a Fiumei úti sírkertben. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Forrás: MTI2023. 02. 10. 14:30
null
20230109 Budapest Fiumei úti sírkert, Munkácsy Mihály síremlék Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogyan szerette Vörösmarty Mihály Csajághy Laurát, milyen volt Ady Endre és Léda kapcsolata. miért ért tragikus véget Móricz Zsigmond és Holics Janka házassága, miért és hogyan vált el Mikszáth Kálmán a feleségétől, hogy aztán mégis sírig tartó hűséget fogadjanak egymásnak? 

Többek között ezekről a legendás szerelmekről, szerelmespárokról is hallhatunk az Akiket a sors összeköt tematikus sétán február 14-én. 

A Nemzeti Örökség Intézete (Nöri) által szervezett rendhagyó sétán a Fiumei úti sírkertben nyugvó párok párkapcsolati történeteit ismerhetik meg a résztvevők. Az eseményen szó esik majd Szántó Judit és József Attila kapcsolatáról, Konkoly-Thege Gyula és Dorothy Arents történetéről, a Barcza-Rotter Béla és Tamásy Mária műkorcsolyázó házaspár tragikus sorsáról vagy Jászai Mari és Reviczky Gyula szerelméről is. Ugyanakkor a Nöri Valentin-napi sétájából a boldog történetek sem hiányoznak majd, így Arany János és Ercsey Julianna házasságát vagy Babits Mihály, Szabó Lőrinc és Török Sophie szerelmi háromszögét is részletesebben megismerhetik a látogatók. A sétán a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a Fiumei úti sírkert honlapján, a Sírkerti séták menüpontban lehet.

 

Borítókép: Fiumei úti sírkert (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.