Dömötör Csaba: A gyurcsányi politika csak maradjon szépen az árnyékban

Dömötör Csaba szerint megpróbálnak minket megtörni a béke kérdésében.

Bákonyi Ádám
2023. 03. 27. 15:17
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2023. február 28. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend elõtt felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2023. február 28-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– 2023-ra oda jutottunk, hogy a szabad Magyarország láncra verése és a magyar demokrácia leépítése után már hazánk uniós és NATO-tagságát is félteni kell a kormánytól 

– jelentette ki napirend előtt Kálmán Olga. Mint a DK képviselője fogalmazott, „most, hogy nincs európai uniós pénz, mert ugye bűnözőknek nem küldenek”, Orbán Viktor már arról beszél, jobb lenne, ha Magyarország nem lenne az unió tagja, aminek kizárólag pénzügyi okai vannak. 

Kálmán Olga kijelentette: amikor Dobrev Klára árnyékkormánya a brit árnyékkormánnyal találkozott Londonban, „az egész nyugati világ felkapta a fejét”, hogy van itt valaki más is Orbán Viktoron kívül.

– Van itt egy tisztességes európai elköteleződésű baloldali erő, amely képes lehet majd lemosni azt a szégyent, gyalázatot, amivel az Orbán-kormány mocskolta be Magyarországot az elmúlt tizenhárom évben – jelentette ki a Gyurcsány-párt képviselője, aki szerint ezért jelenti az árnyékkormány az egyetlen reményt arra, hogy Európához tartozzunk, és európai jólétben élhessünk. 

Dömötör Csaba válaszában hangsúlyozta: a kormány akár ezredjére is elmondja, hogy az uniós tagság nemzeti érdek, de nem ilyen Európai Unióról álmodtunk.

Nem olyan Európai Unióról álmodtunk, ahol másodosztályú tagoknak tekintik a kelet-európai országokat, így Magyarországot, és nem veszik figyelembe az érdekeinket, például azt, hogy rendkívüli mértékben ki vagyunk szolgáltatva az energiaszállításoknak

– mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, aki az uniós források visszatartásával kapcsolatban rámutatott: az ügyben valójában nem a demokráciáról, a jogállamiságról van szó. 

– Hanem arról, hogy megpróbálnak minket megtörni fajsúlyos ügyekben, a béke kérdésében, a fegyverküldések kérdésében, a szankciók kérdésében. És nem mi mondjuk, hanem az Európai Bizottság egyik biztosa, hogy azért kell minket megtörni, mert nem jó álláspontot foglalunk el a béke és a háború ügyében 

– fogalmazott. Dömötör Csaba végül kitért arra, hogy is mit képvisel az a brit árnyékkormány, amellyel Dobrev Kláráék találkoztak. 

Mondjuk hármat. Fegyvereket küldenének a háborúba, aktív genderpolitikát folytatnak és támogatják a migrációt. Ez azt jelenti, hogy a magyar árnyékkormány is ehhez csatlakozna, igazából politikai értelemben már meg is tette. Hogyha ezt kiegészítjük a toxikus adóemelési és megszorítási mániájukkal, akkor az már végképp nem az a csomag, amire ennek az országnak szüksége van. Úgyhogy azt gondolom, hogy ez a politika csak maradjon szépen az árnyékban

– zárta szavait Dömötör Csaba. 

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.