Lemondott a polgármester, időközi választást tartanak Somogyban

Már zajlik a voksolás a Somogy vármegyei Segesden.

2023. 03. 19. 10:53
null
Budapest, 2020. október 15. A Borsod-Abaúj-Zemplén megye 06. számú országgyûlési egyéni választókerületében kitûzött idõközi országgyûlési képviselõ-választáson a külképviseleteken leadott szavazatokat tartalmazó urnák egyike Budapesten a Nemzeti Választási Irodában 2020. október 15-én. Sértetlennek találta az urnákat ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). A kijelölt tiszaújvárosi szavazatszámláló bizottság a voksokat 16-án számolja meg, de ezek érdemben már nem befolyásolják az eredményt. A voksolást Koncz Zsófia (Fidesz-KDNP) nyerte. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Időközi választáson döntenek a település új polgármesteréről Segesden. A voksolás már zajlik, 

a Somogy vármegyei település lakói négy független jelölt közül is választhatnak. 

Az időközi választást az előző polgármester, Bencze Imre tavaly decemberi lemondása miatt tartják. A községnek egyébként 2021 és 2022 között nem volt polgármestere, ugyanis a 2010 óta hivatalban lévő Péntek László halála után a járványhelyzet miatt nem írtak ki időközi választást. A decemberben lemondott új polgármestert csak tavaly nyáron választották meg. 

A Baranya vármegyei Tarróson két önkormányzati képviselőt választottak volna a mai napon, azonban megfelelő számú jelölt hiánya miatt a választás elmaradt. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.