Fidesz: Az inflációt a dollárbaloldal által támogatott háború és a szankciók okozzák

A kormánypárt szerint a dollárbaloldal célja, hogy a háború eszkalálódjon, és még több káros, inflációt okozó szankció lépjen életbe.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 08. 16:58
Borítókép: Sajtótájékoztató a Fidesz–KDNP kihelyezett balatonfüredi frakcióüléséről (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az inflációt a dollárbaloldal által támogatott háború és a szankciók okozzák 

– kommentálta a Fidesz Bodnár Zoltán (DK) és Korózs Lajos (MSZP) szerdai nyilatkozatait. A kormánypárt az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: amikor a dollárbaloldal az inflációról beszél, tegye hozzá azt is, hogy a magas inflációt az általuk támogatott háború és a szankciók okozzák.

A dollárbaloldal kezdettől háborúpárti, fegyverszállítás-párti és szankciópárti. A szankciók miatt magasak az energiaárak és emelkedett egekbe az infláció. Ahhoz, hogy a szankciós inflációnak vége legyen, békére és az elhibázott brüsszeli szankciós politika megszüntetésére van szükség

– fogalmaztak. Hangsúlyozták: a kormány intézkedéseinek köszönhetően az infláció csökkenni kezdett, és az a cél, hogy az év végére egy számjegyű legyen. Hozzátették: A dollárbaloldal célja meg az, hogy a háború eszkalálódjon, és még több káros, inflációt okozó szankció lépjen életbe.

 

 Borítókép: Sajtótájékoztató a Fidesz–KDNP kihelyezett balatonfüredi frakcióüléséről (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.