Ingyen adják a törpeharcsát Szolnokon

Idén már második alkalommal szervez ingyenes törpeharcsaosztást a Tisza Horgászegyesület.

Magyar Nemzet
Forrás: Pecaverzum2023. 03. 29. 13:47
null
Szolnok, 2016. június 10. Elpusztult törpeharcsákat emelnek ki a szolnoki Holt-Tiszából 2016. június 10-én, ahol naponta több mázsa haltetemet gyûjtenek össze. A törpeharcsák pusztulását herpeszvírus okozza, amely ciklikusan jelentkezik mindenütt, ahol ez a fajta hal él. A jelenség nem veszélyezteti hosszú távon a víz minõségét. MTI Fotó: Mészáros János Fotó: Mészáros János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első alkalommal, március 18-án hatalmas volt az érdeklődés. Hosszú sorban álltak sorba az emberek az ingyen törpeharcsáért. Összesen öt tonnát osztottak szét köztük.

Az Alcsi Holt-Tisza ökológiai célú szelektív halászata során a vízből kikerült törpeharcsákat vihették el Szolnokról, az egyesület Szellő úti halőri bázisáról.

A következő varsafelnézés március 29-én, szerdán lesz, ezt követően ismét szétosztják a kihalászott inváziós halakat – közölte a Tisza Horgászegyesület. Hangsúlyozták: 

mindenki vigyen magával saját vödröt, amelyben személyenként legfeljebb öt kilogramm törpeharcsát vihet el térítésmentesen.

Az érdeklődőket délelőtt 11 órától várják az egyesület Szellő úti halőri bázisán – írja a Pecaverzum.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mészáros János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.