Keményen nekiment az LMP társelnöke Toroczkainak: „Aki ilyet mond, az nem hazafi, hanem egy vásári bohóc”

Ungár Péter szerint nem lehetett elvárni az ukránoktól, hogy szót emeljenek a trianoni vagy a párizsi békeszerződések ellen.

2023. 03. 07. 11:12
TORDAI Bence; KERESZTES László Lóránt; UNGÁR Péter
Budapest, 2022. október 26. Ungár Péter, az LMP frakcióvezetõje felszólal a Magyarország biztonságát szolgáló egyes törvények módosításáról szóló javaslat általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. október 26-án. Balra Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezetõ-helyettese, jobbra Keresztes László Lóránt, az LMP képviselõje. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kemény üzenetet küldött Ungár Péter a Mi Hazánk elnökének. Az LMP társelnöke Facebook-oldalán fejtette ki véleményét Toroczkai László egy tegnapi hozzászólásáról, amelyben, mint írta, történelmi képtelenségek, szinesztéziák és tévedések sorozata jelent meg. 

Toroczkai László arról beszélt, hogy 

éppen mi, magyarok vagyunk azok, akik a legnagyobb áldozatot hoztuk a XX. században a világbékéért Trianonnal.

– Amikor a trianoni békediktátumot minden nemzetközi jogot sárba tiporva rákényszerítették Magyarországra, és amikor aztán ezt a párizsi békeszerződéssel úgymond szentesítették, akkor vajon Ukrajna vagy bárki más szót emelt-e ez ellen? – tette fel a kérdést a Mi Hazánk elnöke. 

Ungár Péter kifejtette, hogy a trianoni békediktátum nem hozott világbékét, és az áldozatot szerinte nem is Magyarország vállalta, annak ellenére, hogy végül aláírtuk a békeszerződést. 

Az LMP-s szerint Toroczkai keveri a trianoni és a párizsi békeszerződést, a kettőnek semmi köze nincs egymáshoz. Végül pedig az akkori Ukrajnát is megvédte Ungár Péter. 

– Aki szerint az akkor a lét és a nemlét között vergődő ukrán államkezdemény a Trianoni békediktátum ellen fel tudta volna érdemben emelni a szavát, az nem ismeri a történelmet. A nagyhatalmak döntötték el Európa határait, teljesen hibásan. Nem hallgatták meg a kelet-európai népeket – fejtette ki Ungár Péter. 

Toroczkai Lászlóról pedig az a véleménye, hogy 

aki a világmegfejtéseit könnyű hazugságokból, cinikusan szőtt összeesküvés-elméletekből és egymás mellé elhelyezett, komolyan hangzó, de értelmetlen szókölteményeiből fonja meg, az nem hazafi, hanem egy vásári bohóc.

Borítókép: Ungár Péter a parlamentben (Fotó: Soós Lajos/MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.