Kocsis Máté: Döntöttünk Finnország NATO-csatlakozásának támogatásáról

A parlamenti szavazást március 27-ére előrehozták, Svédország ügyében azonban később döntenek – közölte a frakcióvezető.

Magyar Nemzet
2023. 03. 17. 15:24
KOCSIS Máté; SIMICSKÓ István
Balatonfüred, 2023. február 23. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetõje a Simicskó Istvánnal, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetõjével közösen tartott sajtótájékoztatón a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülése után a balatonfüredi Kisfaludy Galériában 2023. február 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Fidesz-frakció nevében tájékoztatom Önöket, hogy döntöttünk Finnország NATO-csatlakozásának támogatásáról. Az erről szóló parlamenti szavazást március 27-ére előrehozzuk, azon egységesen igennel fogunk voksolni” – írta Kocsis Máté a Facebook-oldalán. 

A Fidesz frakcióvezetője hozzátette, Svédország ügyében a képviselőcsoport később dönt. 

Kocsis Máté nyomatékosította, hogy „semmiféle nyomásgyakorlást nem fogadunk el sem külföldről, sem külföldi megrendelésre dolgozó magyar baloldali politikusoktól, sem NGO-któl, sem a médiától arra vonatkozóan, hogy a parlament mikor, milyen ütemben, milyen ügyeket tárgyaljon, azokról mely napokon szavazzon. Minél nagyobb nyomást gyakorolnak egy döntés gyors meghozatalára, az minden esetben annál alaposabb megfontolást igényel.

Magyarország kormánya és parlamenti többsége nem dollárbaloldali, hanem szuverenista jobboldali, ezért – kérem – tekintsék ezt az elvet irányadónak a jövőre nézve is” – tette hozzá.

 

Borítókép: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.