időjárás 8°C Gábor , Karina 2023. március 24.
logo

Köszönetet mondtak Orbán Viktornak a földrengésben nyújtott segítségért

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.03.17. 17:56 2023.03.17. 18:21
Köszönetet mondtak Orbán Viktornak a földrengésben nyújtott segítségért

A szíriai keresztény egyházak vezetőivel tárgyalt Orbán Viktor közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Havasi Bertalan tájékoztatása szerint 

II. Efrém Ignác, a szír ortodox egyház vezetője, József Absi, a szíriai melkita katolikus egyház vezetője, valamint X. János, a szíriai görög ortodox egyház vezetője köszönetet mondott Magyarországnak és a kormánynak a februári földrengés után nyújtott segítségért.

A természeti katasztrófa ugyanis Törökország mellett Szíria északi részében is súlyos károkat okozott.

ORBÁN Viktor; II. EFRÉM IGNÁC; AZBEJ Tristan
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, II. Efrém Ignác (b), József Absi (b2), valamint X. János, a szíriai görög ortodox egyház vezetője (j, háttal) Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A sajtófőnök emlékeztetett: a Hungary Helps programon keresztül Magyarország 50 millió forintot adott a Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy három mobil klinikai egységet helyezzen el a földrengéssel érintett szíriai térségbe. Ezen túlmenően Magyarország további adományok felajánlását tervezi a Nemzetközi Migrációs Szervezetnek (IOM), amelyet Szíria észak-keleti részén fognak szétosztani.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök II. Efrém Ignác, a szír ortodox egyház vezetője (b), József Absi, a szíriai melkita katolikus egyház vezetője (j), valamint X. János, a szíriai görög ortodox egyház vezetője (b3) köszönetet mondott Magyarországnak és a kormánynak a februári földrengés után nyújtott segítségért (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.