Látogatási tilalmat rendeltek el a szolnoki kórházban

A legutóbbi adatok szerint Nógrád kivételével minden közigazgatási területen növekedést mutat az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 07. 14:47
null
Szolnok, 2015. december 3. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet új épülettömbje Szolnokon 2015. december 3-án. Az intézményben több mint 7,7 milliárd forintos fejlesztés fejeződött be. MTI Fotó: Bugány János Fotó: Bugány János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Látogatási tilalmat vezettek be kedden a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet valamennyi fekvőbeteget ellátó osztályán – tájékoztatta az MTI-t az intézmény.

Az intézkedést az influenzaszerű megbetegedések halmozódása miatt 

rendelte el a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztálya.

A kapcsolattartást a súlyos állapotú, végstádiumú betegekkel a tilalom idején megfelelő védőfelszereléssel biztosítják – olvasható a kórház közleményében.

A Magyar Nemzet a múlt héten arról számolt be, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) adatai szerint a megelőző héten csaknem háromszázezren fordultak orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel, közülük több mint 65 ezer betegnél mutattak ki influenzaszerű megbetegedést. A vármegyék közül csak Nógrádban csökkent az ellátást kérők száma, a többi közigazgatási területen többnyire romlott vagy nem változott a statisztika.

Borítókép: A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet új épülettömbje (Fotó: MTI/Bugány János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.