Magyar parlamenti baráti tagozatot hoznak létre Svédországban

A kétoldalú kapcsolatok javításán dolgoznak a kormánypárti politikusok.

Munkatársuktól
2023. 03. 07. 11:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Magyar parlamenti baráti tagozat alakul Stockholmban – jelentette be Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke Facebook-oldalán. A Svédország fővárosában lezajlott magyar–svéd kétoldalú parlamenti tárgyalás kapcsán hozzátette: a szövetségesi viszony csakis a kölcsönös tiszteletre épülhet.

Németh Zsolttal tartott Hende Csaba, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke. Mint írta, Andreas Norlén svéd házelnökkel és a parlament vezető személyiségeivel tárgyaltak a NATO-csatlakozásról és kétoldalú kapcsolataink javításáról. 

Borítókép: Németh Zsolt, a Fidesz vezérszónoka az Országgyűlés plenáris vitáján 2023. március 1-jén (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.