Megtudtuk, mikor tárgyalja ismét parlamenti bizottság a guruló dollárok ügyét

Tájékoztatást adhat az Állami Számvevőszél elnöke a baloldal kampányfinanszírozási botrányának legújabb fejleményeiről.

2023. 03. 22. 14:16
2021.10.23. Budapest Egységben a szabad Magyarországért! Október 23-i ellenzéki gyűlés Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet képen: Fekete-Győr András, a Momentum korábbi elnöke, Jakab Péter, a Jobbik elnöke, Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely főpolgármester, Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Március 27-én 9 órakor ül össze a parlament gazdasági bizottsága, ahol téma lesz a baloldal kampányfinanszírozási botránya – értesült lapunk.

Mint ismert, vizsgálatot indított a guruló dollárok ügyében Windisch László, az Állami Számvevőszék elnöke, aki Bánki Eriket, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnökét arról tájékoztatta: igen erős a gyanú arra, hogy valóban tiltott pártfinanszírozás történt, és megsértették a választási kampányra vonatkozó törvényeket a baloldali ellenzéki pártok. 

 

Bánki Erik leszögezte, hogy tájékoztatást várnak Windisch Lászlótól arról, milyen gyanús visszaélések merültek fel a vizsgálat során, és mikor lesz konkrét eredménye a vizsgálatnak.

„Olyan nem várt események, fejlemények derültek ki az ellenzéki pártok kampányköltéseinek vizsgálata során, amelyekre korábban az ÁSZ történetében még nem volt példa” – erről pedig hétfő este a Hír TV Napi Aktuális című műsorában beszélt Bánki Erik. Szót ejtett arról is, hogy valamennyi magyar polgárnak joga van tudni arról, milyen visszaélések történtek, és mire költötte a baloldal a választási kampányra kapott négymilliárd forintnyi támogatást, ami tiltott módon, külföldről érkezett az ellenzéki pártok számlájára. Kiemelte, hogy több baloldali pártnak is kiszámlázhatták ugyanazokat a szolgáltatásokat az ellenzék tiltott kampányfinanszírozása során.

Borítókép: baloldali nagygyűlés (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.