Megvan, hogy kik támogatják Pikó András újraválasztását

Folytatná az autósüldözést és az LMBTQ-érzékenyítést Pikó András, Józsefváros polgármestere

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2023. 03. 16. 12:45
null
20190904 Budapest Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt a Pikó András józsefvárosi ellenzéki polgármesterjelölttel közösen tartott kampányrendezvényen, a VIII. kerületi II. János Pál pápa téren önkormányzati választás 2019 Fotó: Kurucz Á Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Négy év polgármesterség után ismét a C8 Civilek Józsefvárosért jelöltjeként és a Momentum támogatásával fogok indulni – jelentette be Pikó András, Budapest VIII. kerületének a polgármestere, aki megköszönte a bizalmat. A baloldali politikus emlékeztetett, hogy 2019-ben a C8 jelölte polgármesternek, de a lehetőséget arra, hogy eséllyel indulhasson, a Momentum támogató felkérése teremtette meg. 

– Ehhez a szövetséghez csatlakozott az önkormányzati választáson induló valamennyi ellenzéki párt. Közös programunk megvalósítására szövetkeztünk, és büszke vagyok rá, hogy ez a program kapott többséget 2019-ben az önkormányzati választáson és megerősítést 2022-ben az országgyűlési választáson – tette hozzá Pikó. Szerinte ez a bővülő erős szövetség teszi lehetővé a programja folytatását: egyre több bérlakás és bérház felújítását, egyre több közterület megújulását, élhetővé és zölddé tételét, egy gyerekbarát kerület kialakítását. 

 

Végül Pikó kiemelte, hogy azon lesz, hogy 2024-re a választási sikerre leginkább alkalmas ellenzéki csapatot vezethesse győzelemre.

 

Megjegyzendő, hogy Pikó polgármesteri programjának a része az is, hogy elvette az ingyenes kerületi parkolás lehetőségét a helyi lakosoktól, amit azzal tetézett, hogy parkolóhelyeket szüntetett meg, és több egészségügyi intézmény körül is megcsappant a parkolási lehetőség. A józsefvárosi önkormányzat esélyegyenlőségi programja pedig azzal foglalkozik, hogy a tavaly elfogadott gyermekvédelmi törvény óta gyakorlatilag ellehetetlenült az ifjúsági felvilágosító- és érzékenyítőtevékenység, az új jogi kereteken belül meg kell találni annak lehetőségét, hogy folytatni lehessen az ifjúság körében a felvilágosító- és érzékenyítőprogramokat.

A dokumentum szerint ez a korosztály különösen sérülékeny, másrészt viszont még nyitott és formálható egy előítéletmentes attitűd befogadásának irányába. A józsefvárosi program az elérendő célok között említi, hogy LMBTQ-személyekről nevezzenek el közterületeket.

Borítókép: Pikó András (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.