Nem volt pénze állatorvosra, ezért szíven szúrta a saját kutyáját egy állattenyésztő

Kábítás nélkül.

Magyar Nemzet
Forrás: BOON2023. 03. 02. 14:21
Owner,Petting,His,Dog,,Hands,Holding,Paws,Dog,Are,Taking
1297202215 Fotó: fongbeerredhot
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Állatkínzás vétsége miatt kétszáz óra közérdekű munka büntetésre ítélte a Miskolci Járásbíróság azt a férfit, aki a nyakától lefelé indított mozdulattal szúrta szíven a saját kutyáját kábítás nélkül, mert nem volt pénze állatorvosra – számolt be az esetről a Boon. Hozzátették, hogy a Miskolci Járásbíróság enyhítő körülményként értékelte a férfi beismerő vallomását.

A terhelt szerint valaki bántalmazta az állatot, amelynek vérömleny keletkezett a koponyáján. A tenyésztő úgy látta, hogy emiatt a kutya szenvedett, és már nem lehetett megmenteni, azonban a férfi helyzete nem tette lehetővé, hogy szakszerű, állatorvos által végzett eutanáziát vegyen igénybe, ezért nem is értesítette az állatorvost. 

Érdekesség, hogy a vérömleny vagy duzzanat utóbb nem volt alátámasztható a két éves közép-ázsiai juhászkutya keveréknél. 

Az ítélet nem jogerős.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Fongbeerredhot)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.